Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A beöntés hasonlít a bélmosáshoz?

A beöntés hasonlít a bélmosáshoz?

Figyelt kérdés

Bélmosásom már volt, nem tudtam, mire jelentkezek. :) Most kismama vagyok, és egyre több helyen olvasom, hogy szülés előtt beöntést csinálnak. Volt már valakinek mind a kettő?

Esetleg lehet, hogy ez egy és ugyanaz?

2014. jan. 14. 19:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi az a bélmosás, de szerintem olyasmi.
2014. jan. 14. 19:46
 2/11 A kérdező kommentje:
Colonhidroterápia.
2014. jan. 14. 19:48
 3/11 anonim ***** válasza:

Nekem colonoscopiám volt.

Így a leírásod alapján az lehet a különbség, hogy a bélmosásnál a bél magasabban fekvő szakaszába nyomatják a vizet, míg a beöntésnél csak a végbélbe.

A beöntés meg se fog kottyanni, ha a másikat jól bírtad.

Mondjuk én hármat szültem és egy beöntést sem kaptam akkor. :)

(Amúgy meg sokszor kaptam már, csak épp nem szülések előtt)

2014. jan. 14. 20:00
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
A beöntést már nem nagyon alkalmazzák.
2014. jan. 14. 20:05
 5/11 anonim válasza:
A beöntés egyáltalán nem fáj egy picit kellemetlen de ki lehet birni !
2014. jan. 15. 17:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem egyáltalán nem fájt a beöntés, inkább kellemetlen volt, hogy fogalmam sem volt, hogy még mindig kakilnom kell vagy csak a fájások viccelnek meg. Így elég sokat időztem a wc-n, már bejött a szülésznő, hogy jól vagyok-e.
2014. jan. 15. 22:42
 7/11 anonim ***** válasza:

Nos, akkor tisztázzuk:

Bélmosás, itt vélhetően vastagbél mosás: Folyadék juttatása a vastagbélbe a végbélnyíláson keresztül.

Formái:

- Beöntés:

- Alacsony beöntés, csak a végbél illetve a szigmabél alsóbb szakasza érintett. Kb.:500-1500ml 28-38oC-os víz

- Magas beöntés, a vastagbél fölsőbb részei, a harántvastagbél (c.transversus) végéig érintett. Fordult testhelyzetben 1500ml ugyanazon hőmérsékletű folyadék bejuttatása, és benntartás utáni ürítése. Általában alacsony beöntéses tisztítás után.

- Hidrokolon terápia: Kezelő készülékkel, váltott hőmérsékletű folyadék bejuttatása és ugyanazon nyíláson való, zárt rendszerű programált leürítése 30-45percen keresztül. Az egész vastagbél érintett a Coecumig.

- Anorectalis hidromasszázs: Készülékkel végzett, a végbél és szigmabél programált, váltott hőmérséklettel, és lüktető nyomással stimulált ürítése ugyanazon zárt rendszerű csövön keresztül, amin a folyadék bemegy. Az egész vastagbél érintett lehet.

rata@vipmail.hu

2014. jan. 16. 13:07
 8/11 anonim ***** válasza:

Kaptam beöntést szülés előtt,nem volt fájdalmas!

De a mi utána következett...:DDD

A zuhanyzó és wc a beteg felvételi iroda mellett volt,konkrétan mindent át lehetett hallani...azt hittem megöl a szégyen :DDD a zuhannyal mostam a csempét a wc mögött is :DD had ne cifrázzam tovább:)

A két eljárás nem ugyan az!

2014. jan. 17. 00:15
 9/11 anonim ***** válasza:
64%

Néhány megjegyzés:

- A hölgyek legtöbbsége éppen egy felfokozott, emelkedett érzelmi státuszban, a szüléskor, amikor anyává lesznek, ismerkednek meg a beöntéssel. Ami aláaknázza azt a lelki tartalmat, ami egy új élet Világra bocsájtását övezi.

- Ez közel sem nevezhető szerencsésnek, hiszen, amikor a alhasi nyomás alapból hatalmas, és egyébként is minden egyébbel terhelt a szervezet, akkor még "raknak" rá. Nem csoda az a hatalmas ürítési kényszer, ami kezelhetetlenné teszi a folyamatot, azaz a "csempe is olyan lesz".

- Egy idegen környezetben való, több mint intim jellegű folyamat a szokványtól eltérő, frusztrációt okozó gyakorlatot jelent. Ezt ott és abban a helyzetben nehéz kezelni.

- A szülést megelőző székelési rutin mellesleg segíti magát a szülést is. Többek közt azért is alakítják ki módszeresen. Itt a székeltető kúp is mint alternatíva ezért alkalmazott.

- A szülőcsatornában levő fej elzárja a széklet normál útját, a végbelet, így a szülés közben székelés szinte lehetetlen. Az szülés követő percekben pedig a fáradtság miatt az.

rata@vipmail.hu

2014. jan. 17. 08:34
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Drága rata,

Te egy elméleti ember vagy, (vagy orvostanhallgató?) az tuti hogy nem szültél.

Felhívom rá figyelmed, hogy a beöntést azért alkalmazzák, hogy az orvos a szüléskor nem legyen *aros, mert kitoláskor ürül a bél is általában.

Ősidők óta remekül megszültek a nők, azt sem tudták hogy létezik beöntés.

Hála Istennek én is olyan helyen szültem, ahol természet barátak és nem csináltak semmilyen felesleges beavatkozást, így beöntést sem...

Egyébként érdekes, de sok nőnek szülés előtt hasmenése van, talán épp azért, mert a természet is "helyet csinál" a babának.

Üdv:

a 3 gyerekes

2014. jan. 17. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!