Homeos bogyók szules alatt? Hogyan?
Babat várok, es mar a terhesseg végen vagyok. 37. hét. Szedem a homeos bogyokat, az eloirtak szerint.
Viszont a vajúdásra van egy olyan előírás, amit nem értek. Azt írja: lámpaláz, izgalom eseten Gelsemium 15ch 3-4 adag. Ez mit jelent??? Milyen gyakran, hany golyó? Illetve rendszertelen fajasok, almossag, farfekvés eseten Pulsatilla 15ch. Ok, de hany golyót? Milyen gyakran? Beszereztem ezeket , kérlek segítsetek értelmezni ezt a leírást!!
Hát, csak utána kell nézni, hogy mi a homeó lényege:D
A homeopátia alapelve a "hasonlót hasonlóval lehet gyógyítani". Magyarul egy tünetre olyan szert kell adni, ami egészségesnél azt a tünetet váltaná ki. (Pl. ha köhögsz, akkor olyan szert adni, ami egészségesnél köhögést okoz).
A második része a dolognak a hígítás. Addig hígítják a hatóanyagot, míg a végén nem marad belőle semmi, mert a homeopátia elve szerint a víz emlékezik.
Azért ha ezt így jobban átgondolod, egy kicsit baromságnak hangzik, nem gondolod?:D
Igazából ártani nem árt, hiszen nincs benne semmi, de használni sem fog, csak pont annyit, mint a placebó. De arra meg bármi jó lenne, nem kell hozzá feltétlenül drága homeós bogyókat venni.
(Csak egy példa: kiskoromban állandóan hánytam a kocsiban. Anyámék egy darabig adogatták a Daedalont, aztán egyszer nem volt otthon, és adtak helyette C-vitamint, amire azt mondták, hogy Daedalon. Hadd ne mondjam, semmi bajom nem volt...)
Mondjuk most, hogy ezeket leírtam, már a placebó hatást azt hiszem ki is ütöttem, hiszen annak az lenne a lényege, hogy higgy abban, hogy használ.
Szóval ezért elnézésedet kérem:D
Viszont a továbbiakban a pénztárcádat jelentősen kímélheted, ha nem homeós bogyókra költöd a pénzed.
Annyit azért hozzáeszek, hogy amit leírtam, az a klasszikus homeós dolgokra értendő.
Vannak olyan elvileg homeopátiás szerek, amikben van (növényi) hatóanyag. Az persze jó kérdés, hogy az miért nevezik homeósnak, mikor az alapvető homeó feltételeknek nem tesz eleget:D
De spec. az általad leírtak semmit se tartalmaznak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!