Soha nem szülhetek természetes úton?
Szia!
Nem biztos,hogy csak császárral szülhetsz,bár általában,akinek az volt,annak a következő is az.De van olyan orvos,aki nem császároz azonnal,meg gondolom,attól is függ,hogy a kismama meg a heg milyen állapotban van a következő terhességnél/szülésnél. Én ismerek olyan anyukát,aki az első babát császárral szülte,a másodikat meg természetes úton,gond nélkül.
A fájásgyengeség nem attól függ, hogy te mennyire érezted fájdalmasnak a méhösszehúzódásokat, hanem, hogy azok mennyire voltak "hatékonyak".
A relatív téraránytalanságban pedig nem csak a gyereked méretei, hanem a tieid is számítanak.
Én úgy tudom, hogy nem lehetetlen császár után hüvelyi úton szülni, de nagyon kevés orvos meri vállalni.
Ezt jelenti a relatív téraránytalanság:
téraránytalanság: Nagyon ritkán előfordul úgynevezett „abszolút téraránytalanság”, amikor a magzat feje mérhetően, igazolhatóan és egyértelműen túl nagy ahhoz, hogy keresztülférjen az anya medencéjén. Gyakran szerepel azonban az úgynevezett „relatív téraránytalanság” a császármetszés javallataként. A relatív téraránytalanság nehezebben megfogható jelenség, mivel a baba és az anya medencéjének térbeli aránya a mérések szerint megfelelő, viszont nagy mértékben függ attól, hogy a fej pontosan hogyan fekszik, hogyan fordul a vajúdás folyamán. Hogy fennáll-e a relatív téraránytalanság, azt a szülés közben, és csakis a szülés közben döntheti el a szülést vezető orvos.
Amúgy én is császáros voltam és a relatív téraránytalanság volt az egyik indok. De nálam más is szerepet játszott.
De nálad ezt még előre nem lehet tudni. Mert lehet hogy szülhetsz még természetes úton is. Ez azért több mindentől függ. Tőled, az egészségedtől, a babád egészségétől, a babád méreteitől, a te állapotodból. Szóval még bármi lehet.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!