Aki szült már császárral és spontán is válaszolna nekem?
Szia,
Fiacskám terhességi toxémia miatt császárral született.
A második fiacskámmal még a terhesség alatt eldöntöttem, hogy természetes úton szeretném megszülni, szerettem volna átélni milyen. Terhesség alatt semmi gond nem volt, nem volt indokolt a császár az utolsó pillanatig.
Van aki császár után simán világra tudja hozni a babáját, de sajnos van aki nem.
Mindenki mondogatta nekem, hogy könnyű lesz a második mert már szültem, de nem, ez nem így van, mert sürgősségi császáros voltam az elsőnél és fogalmam se volt róla, hogy mi hogyan zajlik vagy mit hogyan csináljak.
Sajnos 12 óra vajúdás után se tágultam ki rendesen és hiába a második terhességem alatt terhességi toxémiáról szó sem volt a kisfiam már nagyon ki akart volna bújni de én nem tágultam ezért ő is császáros lett.
Van akinek szerencséje van és van választási lehetősége, de vannak sajnos olyan kismamák akiknek nincs lehetősége választani a szüléssel kapcsolatban.
Császár igazán nem kellemes dolog (azért mégis csak nagy hasi műtétnek számít), bár szerintem tudod ezt te is nagyon jól mert már voltál benne úgy mint én is és sokan mások. De a baba és az anyuka érdekében elengedhetetlen egyes esetekben ugye.
3 hete és 4 napja császároztak, megmondom őszintén, hogy sem a vajúdás sem a császár nem leányálom de gondolom ezt is tudod.
A legfőbb dolog most neked, hogy nyugodtan átgondold, hogy te mit szeretnél, mennyire vagy felkészülve a normál vagy császáros szülésre. A baba érdekében is.
Tiszta szívemből kívánok neked komplikáció mentes szülést! Minden jót nektek!
Én is választhattam a másodiknál, és a császárt választottam.
Nagyon jó élmény volt! Cseppet sem bántam meg!
Reggel 6-ra kellett bemenni, a férjem is jöhetett. Előkészítettek, betoltak a műtőbe, párom nézhette, mikor kivették a babát ő megkapta, ott lehetett míg ellátják. Utánna hármasban lehettünk 2-3 órát az örzőben.
4,5kg lett a fiam, jobb hogy a császárt választottam...
Meg így tudtunk tervezni, hogy ekkor meg meg akkor lesz, akkor itt lesz a mama...
Én csak spontán szültem, 1 gyerekem van. De ha császároztak volna, és lenne választási lehetőségem, tuti, hogy a császárt kérnék, hogy ne legyen még ott lenn is hegem vagy tágulásom.. De ez csak az én véleményem. Dönts a legjobb belátásod szerint!
Nem azért írtam, mert annyira durva lett volna a szülésem, teljes kibírható és gyors volt, viszont a lábadozás nálam kicsit hosszúra sikerül a sebem miatt. Szóval nem kívánnám 2 helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!