Az első gyermekemet spontán szültem. A másodikat császárral, mert túl nagynak ítélték. Most a harmadik babámat várom és a 2. gyerekhez képest 20hónap lesz a különbség. Szerintetek megszülhetném őt normál úton?
Erről az orvosod tud dönteni, de van olyan ismerősöm, akinek 17 hónap van a lányai között, az első császárral született, a kicsi pedig spontán, gátvédelemmel.
Amúgy függ a testalkatodtól is, hogy mennyire széles a medencéd stb. Mert van, aki 4800 grammos babát is simán megszül apró gátmetszéssel vagy repedéssel, másnak már egy 3,5 kilós csöppség sem férne ki.
Nekem is az első sima. A második császár, mivel szegénykémnek rossz volt a szívhangja...
Nekem most 26 hónap lesz elvileg a 2. és a 3. között. De én is agyalok ezen, hogy megszülhetem-e simán. Bár, a lényeg inkább, hogy minden rendben legyen.
De teljesen értelek. Legalább is feltételezem, hogy Te is hasonló különbségeket éltél meg a sima és a császáros szülés között.
Hát, igen.... Ha lehetne, én is a simát választanám...
Neked eddig mit mondott a doki? Vagy erről a 34. hétig még nem nagyon lehet beszélni? Néz majd hegvastagságot neked? Mikor?
Hegvastagságról eddig nem esett szó. Magyarországon is és Ausztriában is kérdeztem az orvost. Magyarban azt mondta ha nem érzek a vajúdás során szúró nyilalló érzést a sebemnél, akkor lehetséges. Kint azt mondta, hogy majd a kórházban döntik el az orvosok, feltéve ha nem nagy (megint) a baba és be is van fordulva.
Jó lenne természetesen szülni, de a seb szétnyílásától félek nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!