Meddig hagyják vajúdni a kismamát, ha elfolyik a magzatvíz?
Figyelt kérdés
Több órát? Vagy akár napot is?2014. máj. 31. 20:09
1/11 anonim válasza:
Több órát. Mondjuk nekem 5 óra múlva megvolt a fiam, de a barátnőmnek otthon folyt el a magzatvize, és valami 16 órát vajúdott utána a kórházban, és a végén megcsászározták. Szóval nagyon változó.
2/11 anonim válasza:
Engem haza is küldtek vajúdni, mert hogy lassan alakult a dolog. Össz-vissz másfél napig tartott. :) De nekem nem folyt el a víz, csak fájások voltak. Az elfolyt víz után úgy tudom azért van egy határ, mert minden eltöltött órával nő a fertőzésveszély. De ez is még több óra.
3/11 anonim válasza:
Nekem 18.30-kor elfolyt a magzatvíz és 20-kor kerültem szülőszobára. Addig vizsgálatok beöntés stb.
23-kor bekötötték az oxitocint és felhívták a dokimat.
01-re lett meg a kislányom. De ha most reggelre van meg mert lassan tágulok szerintem azt is megvárták volna.
4/11 A kérdező kommentje:
Értem. Barátnömnek ma reggel 10:30kor folyt el a vize. Még vajúdik, sajnos nem tágul eléggé. Aggodom értük. De akkor még eltarthat pár orán át. Nekem magzatviz folyás után 3 orával meg is született a lányom. Ezért nem tudtam, hogy mükodik ez ilyenkor.
2014. máj. 31. 20:31
5/11 anonim válasza:
Én zárt méhszájjal mentem be a kórházba. Este hatkor folyt el a magzatvíz. Másnap délelőtt 9:30 körül oxitocint kaptam, mert leállt a tágulás. 10:29-kor bújt ki a fiam!
6/11 anonim válasza:
Nekem éjjel 3-kor folyt el és reggel 9-kor már tolták is belém az oxitocint, meg kaptam antibiotikumot is, este 5-re lett baba. Ha a magzatvíz folyik el , akkor fertőzés veszély van, nem szokták hagyni sokáig a dolgot.
De úgy tűnik ez nem mindenhol van így...
7/11 anonim válasza:
max egy napot hagyják itthon. barátnömnek 2.5 napig vártak angliában, de ott nem is az alaposségukról hiresek, csoda hogy nem lett oxgén hiányos a baba mert volt hogy rá sem néztek fél napig. szivhhangot sme figyletek, itthon tuti megcsászározták volna.
8/11 anonim válasza:
23:50-kor kezdett szivárogni a vizem, aztán mivel felül repedt meg, a doki kicsípte alul. Délre lett meg a lányom. Felmerült menet közben a császár is, de az azért is, mert iszonyú nehezen tágultam.
9/11 anonim válasza:
Nekem délelőtt negyed 10-kor folyt el a magzatvíz,17 órakor lett meg a lányom.De 15 órakor bekötötték az oxit,mert nem tágultam.
10/11 anonim válasza:
Nekem ahogy elfolyt a magzatvizem, 24 óra múlva született meg a kisfiam. Várni kellett, hogy erős fájásaim legyenek és táguljak. Oxitocint csak akkor adtak, amikor már ki voltam tágulva, onnan már gyorsan ment. :) Mindketten kaptunk utána antibiotikumot, de nem volt semmi probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!