Lehet EDA-t kérni? Mennyibe kerül?
Értetlenül állok a kérdések előtt, mivel számomra felfoghatatlan, hogy ez kérdésként felmerül. A fájdalom csillapításához alapvető jogunk van, teljesen ingyen.
Emberjogok, szorosabban véve betegjogok, közé tartozik a fájdalomcsillapításhoz való jog is, melyet részben az 1997. évi Egészségügyi tv. 6.§-a az alábbiak szerint fogalmaz meg.: „fájdalmának csillapításához és szenvedésének csökkentéséhez” való jogot rögzíti. A törvény nem mondja meg, hogy milyen betegség által kiváltott fájdalmat kell csillapítani, hanem általánosságban a fájdalomcsillapításhoz való jogról beszél. Tehát kiterjesztő értelmezést alkalmazva azt mondhatjuk, hogy minden fájdalmat csillapítani kell.
Most akkor ez hogy is van? Segítsetek megértenem!

Szia! Az lehet az oka, amit nekem mondott (utólag) a szülésznő: higgyem el, hogy jobb, hogy nem kaptam, mert akkor még tovább tartott volna a szülés és ha kifáradok a még hosszabb vajúdás alatt, könnyebben lesz császár a vége, amit azonban el szeretnének kerülni.
Amikor beértünk a kórházba és elkezdődtek úgy igazán a fájások, mondtam, hogy én ezt nem fogom bírni, mindenképpen szeretnék kérni, akkor mondták, hogy még korai. Aztán mire újra szóltam, mondták, hogy már késő.. Így 8 órán át vajúdtam és végül természetes úton megszületett a kislányom és így visszagondolva igazuk volt, mert nem szerettem volna sem hogy tovább tartson, sem egy császármetszést. Viszont amint kibluttyant a baba, fantasztikus az élmény és elszáll minden fájdalom. Ha félsz a szüléstől, olvasd el Dr. Spock, az igazság a szülésről c. irományát. De lehet, hogy nem erről van szó, hanem csak elvi szinten kérded. Van jogod, de nem biztos, hogy az jobb neked, ezért próbálják szabályozni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!