Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után, ha apasági...

Szülés után, ha apasági nyilatkozattal kapja a baba az apa családnevét, az sem lehet régebbi?

Figyelt kérdés

Az apaságit a 18. héten kértük ki és az önkormányzatnál szó nélkül odakaptuk, nem mondtaksemmi ilyet, csak hogy vigyem magammal a kórházba.

Most azt hallottam, hogy régi lesz az irat, és nem kerül az apa nevére, de akkor mitől visszavonhatatlan az okirat?

Kérlek valaki--tegyétek tisztába ezt nekem!

2008. júl. 29. 09:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia

Az Onkormanyzatnal nekem is azt mondtak,h nincs jelentosege,h milyen "regi" az apasagi nyilatkozat.Viszont az orvosom meg azt mondta,h O ugy tudja,h 1 honapnal nem lehet regebbi.Na most legy okos.

En megcsinaltattam 2 honappal a kiirt idopontom elott,es nagyon remelem el fogjak fogadni.Nem tudom mi jelentosege van,h 1 honapos vagy 3 az a papir.

Boldog babavarast kivanok

36 hetes kismama

2008. júl. 29. 09:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Ahogy észrevettem, ez teljesen ügyintézőfüggő: van, ahol a 21. hét előtt nem is engednek apasági nyilatkozatot tenni (holott semmilyen törvényben nem szerepel, hogy ne lehetne), van, ahol 90 napnál nem régebbit, van, ahol 30 napnál nem régebbit kérnek. Mindegyik időpontra ismerek valós történeteket... Sőt, egy ismerősömék úgy jártak, hogy hiába vitték a kórházba az egy hónapos apaságit, az anyakönyvvezető jól összeszidta őket, miért nem házasodtak össze, mert egy gyereknek családba kell születnie, stb. (!) Végül az anya nevére anyakönyvezte a gyereket, és azt mondta, hogy utólag a gyámhatóságnál elintézik... Szóval vannak "horror-sztorik"! :(
2008. júl. 29. 09:21
 3/4 A kérdező kommentje:

Remek!

Akkor nem lettünk okosak...

Egyébként a frász kerülget , hogy egy kismamának aki éppen szülni készül, össze-vissza kell szaladgálni, azt sem tudjuk miért és hova,, államkincstár meg oep...mindenhova 100 papír kell, remek lesz az újszölöttel órákat csücsülni a hivatalokba.ráadásul mindezt decemberben, és még buszozhatok is , mert nem tudok vezetni, de nem bíznék magamra akkor em senkit egy autóútra. Akkor apa szépen megzavarodik, mire minden papír a helyén lesz..

Azért kösz amiket írtatok, ..Milyen jó lenne, ha a védőnők ilyen részletes nyomtatványt is adnának,amiben bene van ki hova, mikor menjen és mit vigyen..

Azért ettől eltekintve sok boldogságot!

2008. júl. 29. 17:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! Remélem nemsokára megírhatom hogy elfogadják -e a "régebbit" mert mi is ebben a cipőben járunk. Júl.28-ára voltam kiírva, remélem már a héten megszületik a fiam és mi is kb.3 hónappal ezelött csináltattuk az apasági nyilatkozatot. Nem mertem vele várni mert volt olyan ismerősöm akit elég hamar befektettek a kórházba (26 hét) és igy nem tudták megcsináltatni az apaságit, a szülés után kellett rohangálniuk hogy az apa nevén legyen a gyerkőc.

Üdv: 40 hetes kismama

2008. júl. 31. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!