Szülés után, ha apasági nyilatkozattal kapja a baba az apa családnevét, az sem lehet régebbi?
Az apaságit a 18. héten kértük ki és az önkormányzatnál szó nélkül odakaptuk, nem mondtaksemmi ilyet, csak hogy vigyem magammal a kórházba.
Most azt hallottam, hogy régi lesz az irat, és nem kerül az apa nevére, de akkor mitől visszavonhatatlan az okirat?
Kérlek valaki--tegyétek tisztába ezt nekem!
Szia
Az Onkormanyzatnal nekem is azt mondtak,h nincs jelentosege,h milyen "regi" az apasagi nyilatkozat.Viszont az orvosom meg azt mondta,h O ugy tudja,h 1 honapnal nem lehet regebbi.Na most legy okos.
En megcsinaltattam 2 honappal a kiirt idopontom elott,es nagyon remelem el fogjak fogadni.Nem tudom mi jelentosege van,h 1 honapos vagy 3 az a papir.
Boldog babavarast kivanok
36 hetes kismama
Remek!
Akkor nem lettünk okosak...
Egyébként a frász kerülget , hogy egy kismamának aki éppen szülni készül, össze-vissza kell szaladgálni, azt sem tudjuk miért és hova,, államkincstár meg oep...mindenhova 100 papír kell, remek lesz az újszölöttel órákat csücsülni a hivatalokba.ráadásul mindezt decemberben, és még buszozhatok is , mert nem tudok vezetni, de nem bíznék magamra akkor em senkit egy autóútra. Akkor apa szépen megzavarodik, mire minden papír a helyén lesz..
Azért kösz amiket írtatok, ..Milyen jó lenne, ha a védőnők ilyen részletes nyomtatványt is adnának,amiben bene van ki hova, mikor menjen és mit vigyen..
Azért ettől eltekintve sok boldogságot!
Szia! Remélem nemsokára megírhatom hogy elfogadják -e a "régebbit" mert mi is ebben a cipőben járunk. Júl.28-ára voltam kiírva, remélem már a héten megszületik a fiam és mi is kb.3 hónappal ezelött csináltattuk az apasági nyilatkozatot. Nem mertem vele várni mert volt olyan ismerősöm akit elég hamar befektettek a kórházba (26 hét) és igy nem tudták megcsináltatni az apaságit, a szülés után kellett rohangálniuk hogy az apa nevén legyen a gyerkőc.
Üdv: 40 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!