Természetes szülés után, ha baba márkint van, a többi hogy müködik? A méhlepény mennyi idővel a baba után és hogy jön ki?
Úgy néz ki természetes úton fogok szülni. És már olvastam arról, hogy kb. ez hogy is történik, de az valahogy kimaradt, hogy a méhlepény hogyan "születik" meg. Úgyan úgy toló fájásokkal, és rögtön a pici után vagy azért el tellik egy kis idő a kettő között? Esetleg az orvos veszi ki?
Előre is köszi a válaszokat!
Egy első babás, 38 hetes kismama.
Ezt a kérdés én magamnak első szüléskor a szülőágyon a babával a kezemben tettem fel:)))
Első alkalommal hagyták,hogy magától szülessen meg: egyszerűen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj.
Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és ő rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, főleg mert pihenni szerettem voltam.
Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.
Otthon szülésnél hagyják, hogy magától megszülessen, és akár egy órát is várnak erre, addig el sem vágják a köldökzsinórt.
Kórházban általában kinyomják-nyomatják. Az első szülésemnél kicsit nehezebben vált le, a másodiknál szinte rögtön a baba után jött. Persze miután a doki jól beletenyerelt a hasamba. De a szülés utánb ez már tényleg csak apró kellemetlenség.
Nagyon ritkán előfordul, hogy nem válik le rendesen, vagy bennmarad egy darab, ilyenkor rövid időre elaltatnak, és az orvos veszi ki. Ennek előnye, hogy a gátvarrás is altatásban történik. De Nálad minden rendben lesz :)
Szép szülést és jó babázást kívánok :)
szia
nekem a baba kijövetele után kb 5 percre lett egy ujabb fájásom ,nyomtam egyet és kijött a méhlepény..én is elfeledkeztem róla, a dokit kérdeztem,h mire várunk,mondta h a méhlepényre,elment közben kezet mosni,mközben jött egy fájás,közöltem a dokival jön a méhlepény és nyomtam egyet....de valaki meg se érzi...utána megvizsgálják a méhlepényt,én nem láttam hogy néz ki, de nekem azt mondták tökéletesen ép....pedig 37.hétre szültem...
11 napos kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!