A kórházba amit visztek mellszívót mikor sterilizááltátok ki?
Figyelt kérdés
Meddig marad steril?
Úgy gondoltam, hogy utánna belerakom perforált tasakba.Abban nem koszolódik ugye?
2009. dec. 27. 01:34
1/7 anonim válasza:
A kórházba nem vittem mellszívót. Abban a 3 napban épp hogy csak elindult a tejem, így még a tálkára sem volt szükségem a (kézi) fejéshez, mert a babám mindent eltüntetett, amit csak lehetett. A 2. naptól bimbóvédőt használtam, mivel kisebesedett azonnal a mellbimbóm, és ezt a párom vette és hozta be, bent a kórházban a csecsemősök sterilizálták nekem. Használat után csak elmostam. (Otthon is mosószerrel elmostam és forró vízzel öblítettem.) Szóval, elvileg szerintem minden kórházban van mód arra, hogy segítsenek neked a sterilizálásban, de a kézi mellszívó annyi sok kütyü darabból áll, hogy nem hiszem, hogy ez jó ötlet lenne. Ha otthon kisterilizálód, az addig lesz steril, míg ki nem veszed a forró vízből. Nálunk pl a kórházban még langyos víz sem volt a szobában, így legfeljebb az első használatkor lesz igazán tiszta amit bent használsz. Szerintem érdeklődj a konkrét kórházban, hogy mire van lehetőség.
2/7 anonim válasza:
Én vittem a kórházba, és használtam is. Császáros voltam, segített jobban meghozni a tejem. A csecsemős nővéreknek add oda, és ők sterilizálják neked. Nálunk így volt, legalább is.
3/7 Tittiritty válasza:
Szia! Én 2 hete szültem Nyíregyházán. Nálunk a szülészet folyosólyán volt mikró és volt sterikizáló is. Bármikor használhattad. Én mellszívót nem vittem, de a bimbóvédőt mindig azzal fertőtlenítettem.
Könnyű szülést és boldog babázást!:-)
4/7 anonim válasza:
Én vittem fertőtlenítő folyadékot, meg hozzá fedeles dobozt, hogy ott tudjak fertőtleníteni, de nem kellett, mert mindig bementem a csecsemősökhöz fejni, volt külön steril felszerelés a nevemmel:) Kérdezz rá a kórházban, hogy tudod-e használni a mellszívójukat, akkor nem is kell vinned.
5/7 anonim válasza:
A legtöbb helyen a csecsemősöknél ez megoldható, és nincs gond, egyedül annak idején a Rókusban nem volt megoldott ez a probléma, mindenki vette a vegyszeres tablettát és hordatta be a rokonokkal. Normális helyzetben ezt a kórház meg kéne oldja, de hasznos, ha van, akkor is, ha nincs elég tej, akkor is, ha hirtelen túl sok lesz, vagy ha besárgul és elveszik tőled, és kell a cumisüveg, vagy ha tovább kell maradni, stb. Hiába sterilizálod otthon, mire használod, túl vagy 24 órán és már nem steril. A sterilizálás 24 órát jelent nem steril csomagolás esetén, azt pedig csak a kórházban tudják megoldani, te otthon nem. Szóval mosd ki jól, sterilizálni felesleges előre.
6/7 anonim válasza:
bocs, mármint ha a baba sárgul be és azért veszik el tőled, hogy kékfény alá tegyék
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Rákérdezek majd, de akkor csak elmosom.
2009. dec. 28. 07:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!