Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek augmentint lehet?

Szerintetek augmentint lehet?

Figyelt kérdés
megfáztam,torokfájásom van,légcsövem fáj,köhögök nagyon,de nincs lázam,nincs rossz közérzet,nincs izomfájdalmam.elmentem a háziorvoshoz,NEM vizsgált meg,majd kiírta az augmentint,majd elmentem egy ismerős fül-orr gégészhez,ő megnézte a torkomat és a fülemet,majd azt mondta,hogy szedhetem az augmentint.elkezdtem szedni,majd másnap elértem a nőgyógyászom,ő azt mondta,semmi értelme az augmentinnek,hanem egyből kezdjem szedni a H1N1 elleni szert(75 ml gramm)nem jut eszembe a neve.még mindig az augmentint szedem,egy kicsit jobb,de félek,hogy nem hallgattam a nőgyógyászra.ti mit csinálnázok?
2009. dec. 26. 16:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Mért lenne H1N1? Legközelebb meg a gégészhez mész szülni?

Amíg nem volt h1n1, addig is létezett torokgyulladás vagy légcsőhurut és valahogy kigyógyultak belőle h1vírus elleni szer nélkül is.

2009. dec. 26. 16:33
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A nőgyógyász ajánlott neked gyóyszert toorokfájásra? És inább neki hinnél, mint az orr fül gégésznek? A H1N1 vírus, az augmentin pedig antibiotikum baktériumok ellen. Most baktérium fertőzésed van vagy vírus? Mert vírus ellen hiába szedsz antibiotiumot és baktérium ellen pedig antivirális szert.

Ha nincs lázad akkor nem valószínű hogy vírus, pláne nem H1N1- minek szednél ellene gyógyszert?

Egyébként ha elkezdted az antibiotikumot nem szabad abbahagyni, mert ha baktérium fertőzésre kaptad akkor a baktériumok ellenállóvá válhatnak, ha idő előtt abbahagyod, és akkor már nem tudnak segíteni. A H1N1 fertőzésben sem a vírusok, hanem az annak mentén megjelenő baktérium fertőzés a veszélyes.

2009. dec. 26. 16:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Jó az augmentin, szedd végig mindenképp!!!
2009. dec. 26. 16:56
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha elkezdted, szedd végig az augmentint, a babára nem ártalmas, és többet árt neked, ha félbehagyod, függetlenül attól, hogy a bajodra ez kellett-e vagy sem. Imádom ezt a h1n1 hisztériát... Meg azokat az orvosokat, akik bemondott tüneteket mentén készítenek diagnózist és mint a sírós baba szájába a cuclit nyomják ész nélkül a gyógyszereket. Amíg nem vizsgáltak ki alaposan, nem tudják, hogy vírus vagy bakteriális fertőzés, mi alapján adnak gyógyszereket, főleg egy terhesnek. Engem a panaszaimmal a nőgyógyászom szakorvosokhoz küld, alapos kivizsgálásra, sürgősséggel, nem ő javasol bogyókat, kezeléseket. Egyébként lábon hordtam ki ugyanezt a betegséget, kutya bajom sem lett utána sem nekem, sem a babának, de azért kivizsgáltak, és így tudtam, hogy nincs is komoly bajom.
2009. dec. 27. 17:22
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! azóta nem történt komolyabb dolog,csak a köhögés múlik nehezen,főleg éjjel köhögök.még van egy pár szem az augmentinből.amúgy elfelejtettem írni,jelenleg 33 hetes vagyok
2009. dec. 27. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!