Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Staphylococcust és candida-t...

Staphylococcust és candida-t mutatott ki a 36 hetes kenet. Most 37 hetes vagyok, szedek ezekre augmentint és kúpot. Szült már így vki?

Figyelt kérdés
Zárt még a méhszájam,de ha beindul a szülés akkor a pici tuti elkapja ezeket a bacikat? Mi bajt okozhat? Van vkinek ilyen tapasztalata? Ha feljut a picihez a fertőzés az beindíthatja a szülést?
2009. ápr. 27. 16:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem streptococcusom volt. Szerencsére nekem végig zárt volt a méhszájam, így nem tudott felmenni a baktérium (megindíthatja a szülést). Én szülés alatt intravénásan kaptam antibiotikumot és a babámat 6 napra intenzív osztályon kezelték antibiotikummal, pedig minden eredménye negatív lett a születése után és az azt követő napokon is. Szóval szerencsénk volt egyrészről, másrészt nem tudom, hogy mennyire volt indokolt 6 napra elszeparálni tőlem (nem láthattam addig) a 40. hétre született babámat, a mai napig nem tudom. Nem kérdezték, hogy beleegyezem -e vagy sem, egyszerűen elvitték. Szerencsére mindennap fejtem a tejet, így a mai napig tudom őt szoptatni.

Teljesen tropára tették a bélflóráját a sok antibiotikummal, azóta rendszeresen járunk emiatt vele orvosokhoz.

Ezeket csak tanulságként írtam le Neked.

2009. ápr. 27. 17:14
 2/6 A kérdező kommentje:

Sajnos én is ezt hallottam hogy mindentől függetlenül elviszik ilyenkor a picit a koraszülöttre... Tehát ilyenkor nem számít hogy császárral szültél vagy simán?

1 hétig kell szednem az antibiotikumot,szerinted ha addig kihúzom szülés nélkül akkor is leoltják és kezelik a picurt?

Megírnád még azt is hogy miben nyilvánul meg az antibiotikum utóhatása? Hasmenés? Hasfájás?

2009. ápr. 27. 17:46
 3/6 anonim ***** válasza:

3600 gr-al született a babám, hüvelyi úton. Semmiféle egyéb komplikáció nem volt. Apgar: 9/10

Amióta megszületett megy a hasa, volt széklettenyésztése: negatív, súlynövekedése teljesen lelassult, hasi uh: negatív, mégis bukik, pedig anyatejes baba.

Sírós, hisztis, rám van teljesen cuppanva, fél percre sem lehet magára hagyni-6 nap inkubátorban teljesen gyűlöli a meleget, a magányt.

Kérdezd meg még időben, hogy Veletek is ugyanez fog -e történni, mert szerintem (és orvosok szerint is) ez a sok probléma összefüggésbe hozható az antibiotikumos kezeléssel és az inkubátorban töltöt napokkal. Ja és 3 hónapos korára retteg a fehér köpenyesektől.

Szerintem ez kicsit túlzás volt, amit Vele csináltak. Lehet, hogy tévedek. Kérdezz utána, hogy mi fog Veletek történni.

2009. ápr. 27. 18:21
 4/6 anonim ***** válasza:
igen, hasfájós volt:(
2009. ápr. 27. 18:23
 5/6 A kérdező kommentje:
fogalmam nincs hogy lehet e hasonlóság köztük...Első babám belekakilt a magzatvízbe és leoltották. Nem volt inkubátorban de állítólag fertőzést kapott és ezért kellett. Akkor nem kezelhették antibiotikummal? Neki nem volt később semmi baja,se hasfájósság se semmi... az összefüggést az antibiotikumos kezelésben keresem és nem a fertőzésben...
2009. ápr. 27. 19:09
 6/6 anonim ***** válasza:
az az egy biztos, hogy egy újszülött fejletlen bél és gyomorrendszerének egyáltalán nem tesz jót a többnapos antibiotikum kúra. Vagy szerencsés lesz a babád és kutya baja nem lesz vagy sajnos a későbbiekben megnyilvánulhat számos betegség - probléma emiatt.
2009. ápr. 27. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!