Milyen anyagi plusz költséggel jár ha nem a körzeti kórházban szeretnék szülni?
Figyelt kérdés
Körzetileg a Sote klinika szülészetére tartozok. Azonban nagyon negatív kritikát hallottam majdnem minden ott szülő ismerősömtől. A Jahn Ferenc kórházat ajánlották többen is. Ezért elgondolkoztam ,,kórházváltáson,,. Ha nem a körzeti kórházban szülnék akkor mindenképpen kell szülészorvost fogadnom ? Nem elegendő csak a szülésznő ? ( alapból csak szülésznőt szerettem volna fogadni bár a kezelőorvosom a Jahn Ferencbe orvos szóval még praktikus is lenne )2014. ápr. 28. 18:57
1/6 anonim válasza:
Tudtommal, semmilyennel. Legalábbis én mindenképpen a Margit Kórházban akartam szülni. Akkor azt mondták, hogy nyiván, ha van biztosításom, akkor ingyenes, mivel kötelességük ellátni. Ha orvost és/vagy szülésznőt fogadsz annak ugye vannak többletköltségei. De ugye ez már más kérdés.
2/6 anonim válasza:
Sajnos ha nem épp a kitolási szakaszban vagy már csak vajúdsz, akkor sok helyen kipenderítenek és elzavarnak a körzeti kórházba. Ez például az Uzsokiban is így van. Ott az az első kérdés, ha bemész, hogy hol laksz. Szóval kórházválasztás nincs. Ha nem a területileg illetékesbe akarsz szülni, akkor válassz orvost a kívánt kórházból. Arra tippelek, hogy nem elegendő csak szülésznőt választani, de ennek járj utána.
3/6 anonim válasza:
Ha már "nagyon szülsz" és besétálsz bármelyik kórházba, nem küldenek el, de nem akut helyzetben, ha nincs fogadott orvosod, akkor csak a területileg illetékesbe mehetsz ill. a mentő is a területibe visz (a dokid írhat egy pecsétes sort vészhelyzet esetére a kiskönyvedbe, hogy "XY kórház fogadja").
4/6 anonim válasza:
Sote 2-re tartozom és mindkétszer a Szent Imrébe szültem,elsőt fogadott dokinál,másodikat is úgy szerettem volna,de elöbb jött a fiam,a doki pedig épp szabin volt,a kórházba senkinek se szólt,hogy helyettesítse,így annál szültem aki épp ott volt.Semmilyen plusz költséggel nem jár.A lényeg,hogy kocsival menj,mert ha mentővel mész,akkor azok a körzetesbe fognak vinni.
6/6 anonim válasza:
kocsival kell menni és 2-1 perces fájásokat meg kell várni, akkor kell beesni a kiszemelt kórházba, különben elküldenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!