A párotok/férjetek mit szólna ha programozott császárt kérnétek mert nem akartok szülni?
Az első terhességem sürgősségi császár volt, a fiunk oxigénhiánnyal született, de szerencsére teljesen egészséges mára. Igaz, ennek közel 2 év fejlesztés volt az ára.
Most ismét babát várok és volt pillanat, amikor elgondolkoztam a természetes szülésen, de inkább a tutira megyek. Nem kockáztatok egy túlhordást, egy újabb meconiumos magzatvizet, egy újabb oxigénhiányt.
Ráadásul ezt a babát külföldön fogom szülni, hiszen ott élünk. Itt sokkal lazábbak a terhesgondozásban, itt simán túlhordatják a babát hetekkel úgy, hogy még ctg-t sem néznek, nem, hogy áramlást, vagy magzatvizet, de még a méhszáj állapotát, vagy a lepény állapotát sem ellenőrzik.
Szóval itt biztosan császárt kérek, amit szerencsére megtehetek az első császárom miatt.
18-as vagyok, a lényeg lemaradt.
Az első császárnál is a férjem balhézott a dokival, hogy ilyen rossz eredmények mellett (beszűkült ctg, a kisfiamat nem lehetett felébreszteni), miért nem császároz meg és ha valami baa lesz a gyerekünknek, vagy nekem, beperli a kórházat és a dokit is. Erre persze, rögtön vittek a műtőbe és az utolsó pillanatban kivették a kisfiunkat.
Most azt mondta, hogy egyértelmű a császár, mert mégegyszer nem szeretné átélni azt, amit a nagyfiunkkal.
Nekem az első szülésem császár volt: indítás, de elfolyt az előkészítés után a liftben a magzatvíz, így nem kellett burkot repeszteni, tiszta volt. 2 adag oxi folyt le, fél 8-tól, tök zárt voltam, fájásom semmi, összehúzódások szépek voltak, elvileg tágulnom kellett volna. 2kor mondta a dokim, hogy ez császár lesz, nem tágított, nem csinált semmit, a természetre bízta. Mivel minden eredményünk jó volt, még várt 2 órát, mert voltak sürgősebb esetek, 4 kor közölte, hogy a következő én leszek. A világ legboldogabb kismamája voltam. A műtét nagyon jól sikerült, a fiam egészséges, hamar felépültem, tejem is volt/van, a hegem nem látszik. Nem jól feküdt a pocakomban, nem nyomta a fejével a méhszájat, soha nem tágultam volna ki.
Ha lesz tesó, kizárólag császárral, a pozitív élmények miatt. És az elsőből kifolyólag nem hiányzik hegszétválás, betapintás vagy bármi hasonló. És ne vágyom átélni a hüvelyi szülést. Nekem rendben volt minden a dokimban megbízom. A bátyám meghalt, mert nem császározták meg anyumat időben. Ezt a dokim is tudta és megmondta, hogy egy percet sem fog kockáztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!