Felvilágisítást kérek! A programozott császár mit jelent?
Figyelt kérdés
1.: tuti hogy császár lesz a vége valamilyen oknál fogva.
2.: előre meg van egy időpont a császárra. Nem várják meg hogy spontàn elkezdődjön.
2014. ápr. 8. 13:21
2/8 anonim válasza:
"2.: előre meg van egy időpont a császárra. Nem várják meg hogy spontán elkezdődjön"
3/8 anonim válasza:
2. Előre kitűzik, hogy a pl. a 38. héten császározzák meg a kismamát.
5/8 anonim válasza:
2.
DE hozzá kell tenni, hogy
NYOMÓS indok kell ahhoz, hogy császározzanak...
Egyébként programozott (de hüvelyi) szülés!
6/8 Vilcsianyuja válasza:
1 és 2 egyszerre. Nekem pl. volt. Mindenképpen császározni kellett, mert az ikreim közül faros volt, amelyik elsőnek született volna, és ez spontán szülést kizáró ok. Ugyanilyen lehet, ha pl. egy korábbi császár hege túl vékony, és nem bírna ki egy spontán szülést. És az ilyen esetekben, mikor tutira császár lesz, és nem indul meg magától egy bizonyos ideig, és az orvos indokoltnak látja befejezni a terhességet, akkor kitűzik az időpontot, így lesz programozott az a császár.
7/8 anonim válasza:
2: A programozott császárnál előre meg van az időpont és nem várják meg, hogy beinduljon. Ugyanakkor ez a döntés lehet, hogy csak pl. 1 nappal a császár előtt születik meg valamilyen egészségügyi vészhelyzet miatt és még akkor is programozottnak számít.
8/8 anonim válasza:
nekem is programozott volt - miattam, nyomós indokkal: a hüvelyi szülést valószínű nem éltük volna túl, se én, se a babám., ekkora kockázatot egy orvos se vállal, meg persze én sem...
a orvos a 39+2 napra tűzte ki a szülés napját. kicsit későre ugyan, de még egy vizsgálati eredményre várnunk kellett.
a programozottnál nem várják meg, hogy spontán beinduljon a szülés, vagy a magzatvizet se hagyják elfolyni. azért is szokták legkésőbb a 38-39 hétre "programozni"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!