Mi történik veled, amikor vajúdsz?

Én Szegeden szültem, bementünk a kórházba mert elfolyt a magzatvíz, kaptam egy szekrényt abba be kellett pakolnom, levetnem az utcai ruhámat (meztelenre vetközni) és fel kellett vennem a kórházi hálóinget (nagyon szexi:)), persze bugyi nélkül, megvizsgált az ügyletes doki gumikesztyűvel, majd felvették az adatokat, adminisztráció, és utána sétálhattam kint a folyosón persze egy szál hálóingben, szeptemberben szültem eléggé fáztam. Annyit megengedtek, hogy zoknit felvegyek meg köntöst ha nagyon fáztam. Mivel nekem folyamatosan folyt a magzatvíz, később kiderült, hogy nem az összes folyt el, kaptam papír törlőt amit be kellett tennem a lábam közé, bugyi nélkül elég rossz érzés volt úgy szorítani hogy ne essen ki.
Szülés után a megfigyelőben sem lehetett rajtam bugyi, hogy tudják ellenőrizni a vérzést.
De a gyermekágyi osztályon már lehetett bugyit húzni, hiszen a betét elég érdekesen maradt volna fent nélküle.
Elég kellemetlen, hogy nem lehetett bugyi rajtam, de gondolj bele minden "megnézésnél" levenni, felvenni. Meg amikor elkezdődik a vajúdás akkor már nem arra figyelsz hogy van e rajtad bugyi vagy nincs.
Én külön szülőszobában voltam, itt nincsen olyan, hogy többen vannak egy szobában, de persze vannak a vip szülőszobák, ami persze fizetős.
Engem engedtek sétálni, mert úgy sokkal gyorsabban tágultam, nem bírtam volna feküdni, főként ahogy jöttek a fájások, én már 3percesekkel érkeztem a kórházba, és sokkal jobb volt hogy sétálgathattam.
Könnyű, gyors szülést. Bocsi ha sokat írtam.
3hós kisfiú anyukája

köszi szépen
Igyekszem felkészülni a nagy napra, amennyire lehet

Szia! Én is hasonlóan vajúdtam, mint az első válaszoló. 5 percesek voltak a fájásaim az autóban, a szülésznőm már bent volt, várt minket. Az ügyeletes doki megvizsgált, átöltöztem hálóingbe, a lábam közé kaptam egy óriásbetétet, és kaptunk egy szülőszobát. A párommal ott voltunk, a szülésznő is jött ment, dumáltunk, amíg lehetett. Csak akkor kellett feküdnöm, amikor a ctg rajtam volt, utána sétálgattunk a folyosón ( a szülőszobák külön folyósója bekamerázva), a szülőszobában, ide-oda, meg zuhanyoztam is, amikor jólesett. (pl. wczés után, vagy ha már elég büdinek érzetem magam, mert annyira melegem volt)
Aztán mikor már tényleg erősödtek a fájások, nem voltam annyira virgonc, mert már valóban meg kellett kapaszkodni valamibe. Közben a szülésznő néha néha megvizsgált, így tényleg kényelmesebb volt, hogy nem kellett még a bugyi miatt hajolgatni. Az meg ott annyira nem érdekelt, hogy mekkora a betét... Nevettünk is a párommal, mert olyan nagy volt, és csak a combommal tudtam tartani, hogy elöl kinyomta a hálóingem, és olyan volt, mintha egy nagy dákóm lenne :o))
Szóval én is idegenkedtem ettől, hogy így hogy fogok majd járkálni, de akkor nem ez volt a legnagyobb problémám.
Akkor még nem tudtam, hogy szülés után duplát ilyen bazibetétet kapok a lábamközé, amit a bugyiba kellet valahogy beleerőszakolni :o))
Volt szabad szülőszoba, ezért nem kellett a vajúdóban töltenem egy percet sem, egyébként az 8 ágyas szoba asszem. Mi már este mentünk, de aznap napközben annyi szülés volt, hogy a vajúdó is tele volt, és a szülőszobák is... a vajúdóból 2-t vittek császárra, és volt, aki egész nap ott volt, mert nem tágult. Az tényleg gáz lehet... nem akartam volna a párom nélkül, idegenekkel szenvedni...

Szia!
Salgótarjánban szültem fogadott orvosnál. Az én esetem másabb volt mert nekem indított szülésem volt, de a körülmények ugyan azok. A szülőszobán vajúdtunk közösen a párommal, nincs külön vajúdó. Függönyökkel vannak elválasztva szobák, szóval hallod, hogy melletted mi történik. Az egyik szobatársam kislánya mellettem született meg :)) Amúgy nem nagyon van ott nyögés meg kiabálás, csak a végén... szóval ki lehet bírni, vagyis nekem nem volt zavaró. Rajtam nem volt bugyi mikor vajúdtam, mert tágító zselét kaptam és rendszeresen jött nézegetni a dokim, hogy hol tartunk. Ha akartam felkelhettem sétálni, volt bordásfal, labda és még egy tv is volt kitéve a szülőszobák elé, voltak székek is. A bordásfalat kipróbáltam, a labdához nem volt kedvem. Nekem akkor az volt a legkényelmesebb, hogy egy széken ringatóztam. A vége felé már végig feküdni kellett, -mondjuk erőm se lett volna sétálgatni- rám volt kötve az NST és az infúzió. Kaptam fájdalom csillapítót. Nagyon rendesek voltak a szülésznők. Ez egy baba-mama barát kórház. Ahogy megszületik a baba egyből az anyuka hasára teszik és csak akkor vágják el a zsinórt ha már nem pulzál. Utána elviszik egy kicsit, megtörölgetik, megnézi egy gyerekorvos, kap valami ruhát és viszik is vissza az anyukához, megmutatják hogyan kell helyesen mellre tenni, stb. A szülés utáni dolgokat a többi kismamától tudom, mert engem császároztak és velem másképp volt.
Kellemes ünnepeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!