Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülnél olyan szülésznőnél,...

Szülnél olyan szülésznőnél, aki még nem szült?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szülésznőnek készülök, a pszichológia alapképzésen vagyok éppen túl, egy kislányom van, akit császármetszéssel segítettek a világra. A klinikum nem foglalkoztat, azonban a szüléssel, várandóssággal kapcsolatos kérdések pszichológiai megközelítése igen, így a terveim szerint az elkövetkező években a szülésznői képesítés megszerzésén fogok dolgozni, ill. perinatális szaktanácsadónak is képezném magam. :) Nagy vágyam válik ezzel valóra, ha minden jól megy.

A minap egy barátnőm azt mondta, hogy ő soha nem szülne olyan szülésznőnél, akinek csak császármetszése volt (ha lesz még gyermekünk, ő is császáros lesz vsz. - a férjem orvos, az ő "szakvéleménye" alapján arra jutottunk, hogy nem vágunk bele a hüvelyi szülésbe, csak akkor ha azok az egyéb okok, amelyek jelenleg fennállnak, addigra megszűnnek (erre kb. 20-30% esély van).

Elgondolkoztam, vajon mi a véleményetek erről. Szóval: szülnél olyan szülésznőnél, aki császáros volt? Egyáltalán: tudtál-e bármit a szülésedet vezető szülésznő szüléséről? Kell-e tudni erről bármit egy vajúdó kismamának?

2014. ápr. 14. 15:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Egyetértek a korábbi válaszolókkal...szerintem a kettőnek nincs köze egymáshoz!Mert ha még azt mondja,hogy olyan tanár ne adjon nevelési tippeket akinek nincs gyereke,csak oktasson azzal egyetértek,de így tökre nincs értelme annak amit mondott.

e mellett jogász..hmm...:) legalább meggyőzhető volt?

2014. ápr. 14. 15:49
 12/21 Bilbo2 válasza:
Èn 3növel szültem.Egyikse szült mèg.Nö volt az orvos a szülèsznö ès egy szülèsznö gyakornok.Nagyon normàlisak voltak tudtàk mit csinàlnak.Nem hiszem hogy szûlès vagy vajúdàs közben van idöd kedved energiàd ilyennel foglalkozni hogy szült nem szült vagy csàszàroztàk e vagy sem!!!!
2014. ápr. 14. 16:06
 13/21 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem a szülő nők 98% -a nem tudja, hogy a szülésznője természetes úton szült-e vagy császárral, nekem eszembe sem jutott, hogy ezt megkérdezzem, vagy utánajárjak. És közöm sincs hozzá. Nem attól lesz jó a szakmájában. És ahogy előttem is írták a (férfi) szülészorvosom nem is szült még és nem is fog :).. ettől még jó szakember.

Szerintem ezen ne aggódj, a barátnődön kívül nem sok embernek jutna eszébe... és nem is túl valószínű hogy ha szülésznő leszel akkor ezzel a kérdéssel kezdik majd a hozzád kerülő kismamák. Nem túl életszerű..:)

2014. ápr. 14. 16:07
 14/21 A kérdező kommentje:
Meggyőzhető volt többé-kevésbé, de ő leinformálta egyébként az egész stábot, mindenkiről tudta, hogy szült-e már, orvosból is nőt választott, olyat, aki már szült maga is. Neki ez szinte rögeszme, és nagyon érdekelt, hogy mennyire jellemző ez másra is.
2014. ápr. 14. 16:44
 15/21 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Ez úgy tűnik csak az ő mániája. Mindenkinek vannak furcsaságai, neki ez. Amúgy én is jogász vagyok és eszembe sem jutott leinformálni így a "stábot".
2014. ápr. 14. 17:02
 16/21 anonim ***** válasza:
Nemá, és akkor a gyerektelen védőnő is hüle, mert a szoptatásról beszél, pedig még nem is szoptatott? Ad egyfajta plusz rálátást a dolgokra igen, ha az embernek van tapasztalata, de rendes képzéssel, sok gyakorlattal el lehet érni azt a szintet, h maximálisan el tudja látni a feladatát pl. egy szülésznő.
2014. ápr. 14. 19:17
 17/21 anonim ***** válasza:
ja, és jut eszembe,a svédcsavar. Írj a kérdező, h a férje orvos, szülészorvos. No, és ő ffiként vajon tényleg le tud vezetni pl. egy szülést?? :)
2014. ápr. 14. 19:22
 18/21 anonim ***** válasza:
Szülés alatt nyöszörögtem,stb...és rám szólt egy idő után hogy ne sziszegjen már ennyit,ennyire nem fájhat! Amúgy is bunkó volt,megkérdeztem h szült már? A válasza: nem. Na majdnem elküldtem a p...ába!
2014. ápr. 15. 14:16
 19/21 A kérdező kommentje:
Nem írtam, hogy szülész a férjem. :)) Csak azt, hogy orvos. Ő az "egyéb" császármetszést indikáló tényezőkre alapozva mondta, hogy szerinte jobb volna a császár, talán ezt értetted félre.
2014. ápr. 15. 15:41
 20/21 anonim válasza:
Aki nekem fogja a szülést vezetni majd ő sem szült sohasem még :) kedves aranyos nő megbízom benne :) Az orvosom ráadásul férfi.. :) és én is jogász leszek pár hónap múlva de ez szerintem is nagy baromság amit mondott :)
2014. ápr. 15. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!