Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi ilyenkor a teendő?

Mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés
25 hetes terhes vagyok,Szekszárdon(Tolna megyében)lakom.Nem vagyok megelégedve az itteni szülészettel,ápolókkal,orvosokkal.Szeretnék Pécsett szülni valamelyik szülészeten de nem tudom hogy mi ilyenkor a teendő.Át lehet-e ilyenkor is még menni vagy hogy?Illetve kell-e fizetnem a szülésért(nem fogadott orvossal lenne) a kórházi ellátásért,mivel nem pécsi vagyok??Előre is köszönöm a válaszokat!
2014. ápr. 11. 12:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Ugyan szabad orvosválasztás van, de az esetek többségében nem vesznek át orvos nélkül. Hívd fel az sztk-t, mondd el hogy szeretnél oda járni, ha kapsz időpontot mehetsz, ha nem akkor csak fogadott dokival. Ha járhatsz oda gondozásra akkor nem kell fizetned semmiért, de ha mentővel mész szülni a körzetibe fognak vinni fogadott doki nélkül.
2014. ápr. 11. 12:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, h ha a terhes kiskonyvedbe beleiratod h hova vigyen a mentő, akkor oda fognak vinni.

Nekem fogadott dokim volt, Bp-i. Mivel én Pest megyei vagyok, én beleirattam. Nem volt rá szükség, mert kocsival mentünk be a kórházba, de azért így volt biztos.

2014. ápr. 11. 13:07
 3/6 anonim ***** válasza:
csak akkor mehetsz másik kórházba, ha van fogadott dokid (én sem abban a kórházban szültem, ahová tartozok)
2014. ápr. 11. 13:30
 4/6 anonim ***** válasza:
ja, és ilyenkor a doki beleírja a kiskönyvbe, hogy ott szülsz nála, ilyenkor oda visz a mentő, kivéve ha nagyon sürgős a dolog, mert akkor abba a kórházba, ahová tartozol.
2014. ápr. 11. 13:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Pécsett 1 szülészet van, illetve Mohácson van még. Ha van rokonod itt, gyere ide a szülés előtt 2-3 hétre és kénytelenek lesznek ellátni. DE: Pécs sem leányálom, elhiheted, főleg fogadott doki nélkül. A csecsemős osztály maga pokol.
2014. ápr. 11. 22:01
 6/6 anonim ***** válasza:
2012 nyara óta NINCS szabad kórházválasztás!Csak abban az esetben tudsz máshol szülni,ha van fogadott orvosod.Általa a kórház "befogad".3 gyerekes
2014. ápr. 14. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!