Sok séta, könnyebb szülés?
33 hetes vagyok, lassan készülődök a szülésre. Igaz az, hogy a sok séta, napi többször, segít a szülésnél, pontosabban a tágulásnál?
Tapasztalatok?
Köszi!
Én mindig is nagy sétáló voltam.
Amikor terhes voltam, akkor is minden nap sétáltam kb 2 órákat, hétvégén 3-at is.
Szüléskor iszonyú lassan tágultam, nyomták belém az oxit.
Úh szerintem semmi összefüggés nincs.
van egy kutyánk, terhesen is minden nap 5-6 km-t sétáltunk, még a szülés előtti napon is.
baromi nehéz szülésem volt, nyomták az oxitocint, baromi nehezen tágultam.
szóval szerintem semmi összefüggés nincs :)
Szerintem, ha vajúdás alatt sétálsz akkor segíti, mivel állsz, és a gravitáció lefelé "tolja" a babát.
Én végig sétáltam a szülés alatt, és 8 óra alatt lett meg a kicsi. Nem tudom, hogy segített-e, mert nem tudom mihez viszonyítani.
en is vegig setaltam a masodik varandossagomat, homeopatiztam, majd a vajdudas alatt is setaltam, aminek eredmenye kb 20 perces szules, rohamos utemben, mert otthon szuletett.
Az elso baba iszonyat nehezen szuletett meg, 22 ora, oxi ezerrel, fekves vegig.
Szerintem az en gyors szulesemet a homeos golyoknak es a setanak koszonhetem, ja meg a malnalevel tea :)
Köszönöm a válaszokat.
Ez a málnalevél tea érdekelne és persze a homeós bogyók is.
Illetve az oxitocinról... én mostanában csak a rosszat hallom róla. Mik a tapasztalatok?
Nem sétáltam sokat szülés előtt, mégis 2 és fél óra alatt tágultam ki teljesen. Szerintem nincs összefüggés...
(A tágulás alatt sem sétáltam, mert nem tudtam. Csak lezuhanyoztam, utána már végig rajtam volt az nst szülésig.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!