Szülésnél lehet kérni valamilyen gázt, (legalábbis
pécsen ugy tudom) ez elég fájdalomcsillapitásnak? V agy
más is kell még mellé?
Figyelt kérdés
Sokat olvastam az epiről és nem tudom eldönteni hogy kérjem e ha oda kerül a sor,félek a mellékhatásoktol(fejfájás,derékfájás)meg a fekvés utánna amikor nem igazán lehet mozgolodni (ahogy hallotam).
2008. júl. 25. 08:27
1/5 anonim válasza:
Igen, sok helyen lehet kérni. Oxigén és valamilyen gáz, -nevető gáznak is hívják - keveréke. Te adagolod magadnak. Érdekessége, hogy a fájdalmat nem múlasztja el, mint a hagyományos fájdalomcsillapítók, inkább "feledteti" egy kicsit, olyan, mint egy drog. Ez a legenyhébb fájdalomcsill., amit adnak, sokaknak segít, másoknak nem elég. Tudnod kell, hogy ha medencében szülsz, nem használhatod. Azt javasolnám, hogy vigyél magaddal szőlőzsírt a vajúdásra, mert ettől az oxigénes keveréktől szörnyen kiszárad az ember szája. Párod segíthet a maszkkal vajúdáskor, persze az attól függ, hol szülsz, mennyire rugalmasak ott...
Egyébként tegnap is volt egy nagyon-nagyon hasonló kérdés, de most hirtelen nem találom. Ott elég sokan mondták, hogy nem sok mindent ér és hogy elbódítja a kismamát, ami nem éppen előnyös szülésnél az orvossal való együttműködésben.
2008. júl. 25. 09:22
3/5 anonim válasza:
Én Pécsen szültem a megyeibe. Szerettem volna kérni a gerincérzéstelenitést de már nem volt rá idő.( az első szülésem volt és 3 óra alatt megszültem ) Hát csak ezt a gázt kaphattam, ami nekem nem ért semmit. Nem tudtam úgy belélegezni ahogy kellett volna,mert olyan erősek voltak a fájásaim,hogy nem tudtam szinte levegőt sem venni. De ez csak 1 órán keresztül tartott, de akkor többnek tünt. Ha szülök még egyet és lesz rá lehetőségem én kérem.
De mindenki más és mindenkinek más a fájdalomküszöbe. Ezt neked kell eldönteni! Sok sikert!
2008. júl. 25. 09:43
4/5 anonim válasza:
Én azt hallotta, a gáz hányingert is okozhat. Én kaptam epis érzéstelenítést, de nekem nem mondták, hogy nem szabad utána felkelni, illetve két órát amúgy is feküdnöm kellett, de utána felkelhettem. Pécsen szültem az Édesanyák útján.
2008. júl. 25. 10:11
5/5 anonim válasza:
Szia! Én nem gázt kapta hanem valami bóditó szurit. Ennek a lényege hogy a két fájás között eltudsz lazulni, de a fájást érzed!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!