Miért mondják azt, hogy a férfiak nem bírnák ki a szülést?
Jómagam is előtte állok, gondolom rohadtul fog fájni, szenvedni fogok.
Viszont pont mostanában futottam bele olyan videókba, ahol poénból, de férfiak fájásszimulációs gépekkel kipróbálták a szülési fájdalmakat. Ugyanúgy egyre erősödő, összehúzódást előidéző impulzust kaptak a hasfalba. Nem láttam nagyon különbséget a szülésvideók és ezek között.
A sziszegős-nevetgélős fázistól ők is eljutnak a teli torokból üvöltős, pózkeresős, valamire ráharapós, zihálva lélegzős fázisig - ahogy növelik a dózist.
Ti mit gondoltok erről, tényleg máshogy viselnék a férfiak, ha ők is képesek lennének rá biológiailag?

Az igaz, h nagyon fáj, de sztem a férfiak is kibírnák ha muszáj lenne.
A videóval kapcsolatban olvastam olyat, h ez azért nem igazán szülési fájdalom. Mert nekünk sem a hasfalunk húzódik össze, hanem a méhünk és más a fájdalom.

Igazuk van az előttem válaszolóknak!
De... azt kihagyták a történetből,hogy a férfiak többsége már attól "haldoklik",ha elvágja kicsit az ujját. :D
Na az ilyen férfiakat tuti,hogy nagyon megviselné a szülés.
:D
Szerintem a nők között is széles az egyéni szórás, hogy ki hogy reagál ugyanarra a fájdalomra.
Illetve nekem a szülésznő mondta, hogy ha már volt (volt!) vesegörcsöm, akkor ugyanaz a fájdalomszint lesz, számolhatok úgy. Vesegörcse pedig mindkét nemnek lehet, tehát férfiak is élnek át olyan mértékű fájdalmakat, mint a szülész. Önmagában az, hogy nem pont ott fáj, szerintem irreleváns.
De mondhatnám a gyulladt fog fájdalmát is, az nálam dobogós a vesegörcs mellett - gondolom a szülés fog harmadiknak beállni a trióba.

Nem lehet hasonlítani egy vesegörcshöz. Míg vajúdás/szülés közben olyan hormonok is termelődnek, amik "megkönnyítik" a folyamatot, addig vesegörcsnél nem. Maga a szülésélmény fokozza az endorfinhormon-termelést (boldogsághormon).
Ha képesek lennének biológiailag a szülésre, akkor menstruálnának is jó esetben. Sokszor már ez a folyamat is rákészít arra a fájdalomra, amit majd később érezni fogunk. Még ha a menstruáció nem is fáj annyira mint a szülés. Ha képesek lennének, kibírnák ugyan úgy mint a nők. Szerintem. Miért ne bírnák? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!