Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért mondják azt, hogy a...

Miért mondják azt, hogy a férfiak nem bírnák ki a szülést?

Figyelt kérdés

Jómagam is előtte állok, gondolom rohadtul fog fájni, szenvedni fogok.

Viszont pont mostanában futottam bele olyan videókba, ahol poénból, de férfiak fájásszimulációs gépekkel kipróbálták a szülési fájdalmakat. Ugyanúgy egyre erősödő, összehúzódást előidéző impulzust kaptak a hasfalba. Nem láttam nagyon különbséget a szülésvideók és ezek között.

A sziszegős-nevetgélős fázistól ők is eljutnak a teli torokból üvöltős, pózkeresős, valamire ráharapós, zihálva lélegzős fázisig - ahogy növelik a dózist.

Ti mit gondoltok erről, tényleg máshogy viselnék a férfiak, ha ők is képesek lennének rá biológiailag?

2014. ápr. 5. 22:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Azért mondják ezt, mert egy férfi nyilván soha nem tudna biológiailag kipróbálni, milyen egy valódi szülés.
2014. ápr. 5. 22:27
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
Azért nehogy azt hidd, hogy az valós szülési fájdalmakat ad vissza. Másrészt: evolúciós alapon: egy hím (nem pejoratív) soha nem szül, tehát nincs szüksége olyan magas fájdalomküszöbre, mint a nőstényeknek. Vagyis a nőstények eleve "erősebbek".
2014. ápr. 5. 22:39
 3/10 anonim ***** válasza:

Az igaz, h nagyon fáj, de sztem a férfiak is kibírnák ha muszáj lenne.

A videóval kapcsolatban olvastam olyat, h ez azért nem igazán szülési fájdalom. Mert nekünk sem a hasfalunk húzódik össze, hanem a méhünk és más a fájdalom.

2014. ápr. 5. 22:45
 4/10 anonim ***** válasza:
Jól írták előttem, a gyerekszülést "muszáj" kibírni. Van célja a fájdalomnak, van jutalma a kitartásnak. Ez a kísérleti férfiakra mért mesterségesen előidézett fájdalmaknál hiányzik. Ki szeretne szenvedni órákon át hiába?
2014. ápr. 5. 22:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Igazuk van az előttem válaszolóknak!

De... azt kihagyták a történetből,hogy a férfiak többsége már attól "haldoklik",ha elvágja kicsit az ujját. :D

Na az ilyen férfiakat tuti,hogy nagyon megviselné a szülés.

:D

2014. ápr. 6. 01:43
 6/10 A kérdező kommentje:

Szerintem a nők között is széles az egyéni szórás, hogy ki hogy reagál ugyanarra a fájdalomra.

Illetve nekem a szülésznő mondta, hogy ha már volt (volt!) vesegörcsöm, akkor ugyanaz a fájdalomszint lesz, számolhatok úgy. Vesegörcse pedig mindkét nemnek lehet, tehát férfiak is élnek át olyan mértékű fájdalmakat, mint a szülész. Önmagában az, hogy nem pont ott fáj, szerintem irreleváns.

De mondhatnám a gyulladt fog fájdalmát is, az nálam dobogós a vesegörcs mellett - gondolom a szülés fog harmadiknak beállni a trióba.

2014. ápr. 6. 08:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem is volt vesegörcsöm, de ott azért nem ájultam be két görcs között mint a szülésnél. Nem összehasonlítható a kettő, de ki lehet bírni. Nekem nagy babám volt, 4kgal született, de fájdalomcsillapító nélkül szültem meg, pedig baromira nem bírom a fájdalmat.
2014. ápr. 6. 08:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha lenne tétje biztos kibirnak. Én 3 gyereket szültem, vesegorcsom is volt. Semmi köze a két fájdalomnak egymáshoz. Viszontlátásra vesegorccsel két kicsit elláttam. Szülésnél meg... nem voltak mellettem, de nem lettem volna képes ellátni őket.
2014. ápr. 6. 09:02
 9/10 anonim ***** válasza:
szerintem ez inkább egyénfüggő, mivel a nők között is vannak olyanok, akiknek alacsony a fájdalomküszöbük. első alkalommal mikor a szülőszobára kerültem szülésindítással a tőlem 4 helységgel arrébb lévő szobából csukott ajtó mellett iszonyú üvöltés hallatszott, akkor elhatároztam, hogy fájjon bármennyire is, de nem fogok üvölteni. lehet, hogy agyban dől el, mert nem is fájt nagyon és simán elviseltem.
2014. ápr. 6. 10:17
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem lehet hasonlítani egy vesegörcshöz. Míg vajúdás/szülés közben olyan hormonok is termelődnek, amik "megkönnyítik" a folyamatot, addig vesegörcsnél nem. Maga a szülésélmény fokozza az endorfinhormon-termelést (boldogsághormon).

Ha képesek lennének biológiailag a szülésre, akkor menstruálnának is jó esetben. Sokszor már ez a folyamat is rákészít arra a fájdalomra, amit majd később érezni fogunk. Még ha a menstruáció nem is fáj annyira mint a szülés. Ha képesek lennének, kibírnák ugyan úgy mint a nők. Szerintem. Miért ne bírnák? :)

2014. ápr. 6. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!