Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi idő alatt felejtettétek...

Mennyi idő alatt felejtettétek el a szülés fájdalmait?

Figyelt kérdés
Tudom sokaknak ez volt életük legcsodálatosabb élménye, de nekem a szülés még orovosilag is elismerten nehéz volt, borzalmasan szenvedtem. Rettegek a szülés gondolatától, pedig szeretném ha lenne a kislányomnak testvére. Elfogom valaha isfelejteni a borzalmakat???
2009. dec. 18. 16:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én remélem soha nem felejtem el azt a napot. Fájt mocskosul, de ennek ellenére életem legszebb napja volt és fájdalomcsillapító nélkül is simán túl lehetett élni (lehet, hogy szerencsés vagyok, de én nagyon készültem a dologra, szerintem azért ment minden nagyon simán)Én ahogy hazaértem a kórházból, azonnal leírtam, mindent részletesen, hogy mi hogy történt, hogy ha már nem lesz ilyen friss az élmény akkor is fel tudjam eleveníteni. Nagyon bánom, hogy nem készült videó róla, de ezt szülés előtt bizarr dolognak tartottam. Most már mindent másképp látok.
2009. dec. 19. 12:24
 12/16 anonim ***** válasza:
Az első babám 4050 g volt...úgy húzták ki belőlem iszonyú volt,még a doki is azt mondta utánna hogy meg kellett volna császározni,de jobb is volt hogy nem..mert a második bébim is simán született ...8 évre rá ..nekem ennyi kellett,hogy megint be tudjam vállalni...de 20 perc alatt megszültem a kislányomat és ez teljesen más élmény volt...ha csak a szülésen múlna vállalnék még babát...de fel is kell őket nevelni és ez igazából a keményebb része...
2009. dec. 19. 17:14
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hasznos választ mindenkinek. Olyan szép terhességem volt, de a szülés 29 vajúdással egy szerencsétlen szülésznővel, fájdalomcsillapító nélkül, 12 órán át 3 perces fájásokkal, szerencsére egy professzorral a végére miután 2 órát szenvedtem a kitolással, vákum lett a vége és mikor a babát a hasamra tették ahelyett hogy sírtunk volna örömünkben, csak bepánikoltunk amikor megláttuk, hogy a nyakán van a köldökzsinor és kék a babám, nem sír fel... szanaszét szakadtam .. az orvos csak ugy engedett ki a korházból, hogy tudom szabályozni a székletűrítésemet- ő sem volt biztos ebben... fél órán át varrt és az is nagyon fájt. Imádom a kislányom és mindig arra gondolok, hogy a sok szenvedésért cserébe kaptam ezt a tündért mert igen jó baba. Én is leírtam minent a szülésről,sose felejtem el...
2009. dec. 19. 19:36
 14/16 anonim ***** válasza:

Sajnalom, hogy komplikalt es hosszadalmas szulesed volt...

En a fajdalmat nem felejtettem el, szerintem jo ideig nem is fogom, de ez nem zavar.

13 honapos lesz a babam es mar a 32. hetben vagyok a masodik babammal. Tervezettem estem ismet teherbe, amikor hat honapos lett a fiam.

Az en szulesem nem volt hosszadalmas, viszont annal intenzivebb. Bo harom orat vajudtam csak, de harom perces es rettenet eros fajasokkal kezdtem, az utolso masfel oraban 10 mp szunet volt ket fajas kozott. Nem akartak elhinni. Fajdalomcsillapitasra termeszetesen egyaltalan nem volt ido, mert ezek olyan gyorsan tagitottak, hogy az elejen meg nem tudtak edat adni, akkor kezdtem, meg nem voltam kicsit sem nyitva, harom oraval kesobb vizsgaltak ismet, akkor meg mar nem edat adtak, hanem orvosert rohangalt a szuleszno, merthogy kezdodtek a tolofajasok. Gatmetszesem sem volt, sikerult vedelemmel szulni, picit sem repedtem, pedig kozel 4 kg-os lett a fiam. Szules utan fel oraval ugy mozogtam, mintha nem is lettem volna soha terhes (viszont a szoptatassal meggyult a bajom rendesen).

Szoval szerencsesnek mondhatom magam, ettol fuggetlenul a vajudasi ido a gyors es eros fajasok miatt ugyanugy pokoli volt nekem is. Hiaba mondtak sokan, hogy elfelejtem hamar a fajdalmat, en most is jol emlekszem ra. De ettol fuggetlenul tartottuk magunkat az eredeti elkepzeleshez, hogy hamar vallaljuk a 2. babat es fajdalom ide, vagy oda, de ugyanugy kivancsian es pozitiv izgalommal allok a 2. szulesemhez, mint az elsohoz.

2009. dec. 21. 06:56
 15/16 anonim ***** válasza:
Szia!11 hós a kisláyom,és sajnos még mindig nagyon rosszul emlékszem a dolgokra.Többet nem szülök!
2009. dec. 21. 15:59
 16/16 anonim ***** válasza:
Első szülésem...6 és félóra volt...magzatvízelfolyással indult...nagyon fájt gyorsan tágultam,de én 1 hétre rá azt mondtam,hogy olyan csodálatos élmény, hogy akár újra végigcsinálnám...persze csak a kislányom miatt:)
2009. dec. 21. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!