Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátvarrásnál csak az fáj,...

Gátvarrásnál csak az fáj, amikor a tűt szúrják, vagy amikor a cérnát is húzogatják?

Figyelt kérdés
Első babám lesz,a szüléstől nem félek annyira,mint ettől a gátvarrástól.Olvastam valahol,ha a fenekemet próbálom minél jobban az ágyhoz szorítani,akkor gyorsabban tud haladni az orvos a varrással,ez mennnyire igaz?
2014. márc. 21. 11:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én gyerekként sérültem meg lent. Akkor altatásos műtéttel varrtak össze, de mivel siettek, és nem volt megfelelő altatókészlet kicsi gyerekhez, neki álltak anélkül. Hát mit ne mondjak... Évekig kísértett, aztán amikor teherbeestem, újra. Amikor az orvosommal beszéltem a szülésről, kerek-perec megmondtam, hogy vagy érzéstelenítéssel varrja össze a gátsebet vagy jobb, ha előre szól, hogy így nem vállalja és keres mást, mert ettől jobban félek mint a szüléstől. Elmeséltem neki, hogy ez miért fontos. Ő azt mondta, hogy megérti, de ő még soha nem varrt érzéstelenítés nélkül, egyszerűen el sem tudja képzelni, hogy valakit mi visz rá erre, és külön oda fog rá figyelni, hogy ne legyen egy kicsit sem fájdalmas, bár azt hozzátette, hogy a korábbi heget nehezebb érzésteleníteni, így többedik szülésnél (nálam első szülésnél, de második varrásnál a baleset miatt) lehet olyan, hogy egy-egy terület érzékeny marad, de mondta, hogy ebben az esetben szóljak, és akkor ad még plusz érzéstelenítőt. Amikor aztán szülés után neki állt a varrásnak, én imádkozni kezdtem, és könyörögtem, hogy adjon érzéstelenítőt, és adott, mondta, hogy hiszen ezt megbeszéltük. Az érzéstelenítőből is csak az első szúrást éreztem, semmi mást. Én bőgtem, amikor megköszöntem neki, hatalmas kő esett le a szívemről. Az egész terhesség alatt nyugtatott, hogy nem lesz probléma, és egy magára valamit is adó orvos nem kínozza a beteget azzal, hogy érzéstelenítés nélkül gátvarrást végez, maximum, ha 1-2 öltés kell, és a páciens úgy dönt, hogy nem kér fájdalomcsillapítót, bár ő azt mondta, hogy ilyennel eddig alig találkozott.
2014. márc. 21. 19:02
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Én nem éreztem, pedig belül is elég sokat varrtak. Aztán kívül az utolsó 3-4 öltést éreztem, mert addigra kiment az érzéstelenítő, de az sem volt annyira vészes.
2014. márc. 22. 14:09
 13/16 anonim ***** válasza:
66%
Egy két szúrást éreztem mintha megcsípna valami tényleg szóltam és kaptam még lidokaint aztán nem éreztem csak hogy matat a doki, ne félj, a cérnát nem érzed hogy húzogatja, vagyis érzed de nem fáj. Ha kellemetlen mondod és adni fog még érzéstelenítőt. Nekem nem kellett szórítani a fenekem csak nem szabadott mozogni. Amúgy én annyira örültem hgoy nem érdekelt a varrás ott abban a pillanatban , pedig én is attól féltem a legjobban.
2014. márc. 24. 10:34
 14/16 anonim ***** válasza:
Ugyan minek pontoztatok már le...?
2014. márc. 29. 15:19
 15/16 anonim ***** válasza:
En is hallottam olyat hogy volt akinek jobban fájt mint a szülés a varrás.. állat doki varrhatta össze. Ha fogadott dokid van akkor nem kell félni adni fog érzéstelenítőt.
2014. ápr. 4. 21:35
 16/16 anonim ***** válasza:
A varrás mint a szülés úgy akartam írni
2014. ápr. 4. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!