Ki mit érez a gátvarrásnál? Igaz, hogy kétoldalra adják az injekciót? (ezt érezni?) Mennyi ideig tart a varrás? Sokáig gyógyol utánna? 1-2 hét? Krémezni is kell majd?
Szia,
Bar en meg szules elott allok, de az ismeroseim akik a kozel multban szultek, valtozo tapasztalatokkal rendelkeznek, de az egyiknek csak par napig volt kellemetlen, nem is erezte a varrast, a masiknak viszont meg 1 honap utan is feszult, es kellemetlen volt( pedig o magankorhazba szult!). Sztem. fontos szarazon, es tisztan tartani. (Az aloe spray segithet.)
En viszont ahogy a tobbiek is irjak, inkabb a gatvedelemre szavazok. KB. masfel het alatt csak te magadnak egy esti 5 perces masszazzsal olyan eredmenyeket erhetsz el h. nem lesz szukseg metszesre, es akkor nem is lesz gond a vagassal, stb.
En mar tobb mint 1 hete csinalom, es mostmar csak "fenntartani" kell ezt az allapotot!
Szep szulest neked!
36 hetes kismama
felszivodot hasznalnak.
en nem ereztem se azt, hogy vágnak, se azt, hogy varrnak.
onnan tudom, hogy metszesem volt, hogy a doki mondta, hogy csak két centis, és mindjart befejezi a varrást, de semmit sem éreztem
a férjem kérdeztem milyen volt, de azt mondta, nem nezett oda, mert annyi vér volt, mint egy mészárszéken :)
Nos, nekem elég szerencsétlenül alakult. A babám keze a fején maradt, így végigrepedt a hüvelyfalam, (talán a méhszáj is, ebben nem vagyok biztos) és a gát is egészen a végbél mellé. Pedig gátmetszés is volt és jól tágultam. A doki úgy mondta, hogy ami lehetett minden szakadt. Nekem így elég rossz volt a varrás, az injekciót nem éreztem, nem tudom kaptam-e, de éreztem a tűszúrásokat, nem fájt, de elég kellemetlen volt. Elég sokáig is tartott, nagyon fáztam, reszkettem, úgy dobtak rám takarót, mert pattogtam az asztalon. Az éjszaka borzalmas volt, a falat le tudtam volna kaparni, nem tudtam pisilni, katétert kaptam. Reggelre kiderült, hogy vérömlenyem lett a varrat mögött, elaltattak, felvágtak, kitisztították, újra varrtak. A varratokat talán 2-3 napon belül vették ki a gátsebből, belül felszívódós volt. A fenekemen egy tenyérnyi sötétlila folt volt kb. másfél hétig és két hétig nem tudtam igazán a fenekemen ülni. Utána napról napra jobb lett. Nem akarlak megijeszteni, de ilyen is van.
Ettől függetlenül életem legszebb élménye volt és bármikor újra végigcsinálnám!
Könnyű és gyors szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!