Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért lett divat EDA-val szülni?

Miért lett divat EDA-val szülni?

Figyelt kérdés
Nem vitázni szeretnék, csak kíváncsi vagyok érvekre és ellenérvekre. Nem értem, ha nincs semmi komplikáció akkor miért kell érzéstelenítést kérni? Ennyire nem bírják a mai fiatalok a fájdalmat. Annak idején még kórház sem volt, otthon szültek. Miért kell beleavatkozni természetes dolgokba. Nem véletlen, hogy fájdalmas a szülés, de utána elfelejtik a nők.
2008. júl. 23. 16:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
Sziasztok!Nagyon sokan vagytok akik EDA-val szültek!Nem akarok megbántani senkit,de én mikor világra hoztam a babáimat fájdalomcsillapító nélkül bűszke voltam magamra ,hogy kibírtam végigcsináltam pedig volt részem a nagy fájdalomban.Annyira fájt,hogy véresre dörzsöltem a derekamat akkor gondolhatjátok.Akik EDA-val szültek,szülni fognak mellette lesznek és aki enélkül az ellene lesz!EZ a tapasztalatom és ebből mindég is lesznek viták!
2008. júl. 24. 14:33
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Senkit nem lehet meggyőzni arról, hogy jó az EDA ha valaki ellene van. Én sem akarom ezt tenni, mivel mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szeretne szülni. A kérdés feltevő egy hozzászólás során mondta, hogy nem érti miért kell eldönteni már az elején, hogy akar szülni. Tőlem például az orvos már szülés előtti vizsgálatkor megkérdezte - 9 hónapos voltam. Igent mondtam, de ha bírtam volna a fájdalmat, akkor nem kértem volna. 8 órás vajúdás után kértem EDA-t, mert már annyira fáradta voltam és percenként jöttek a fájások. Így sikerült kipihennem magam a szülésig. Rettentően legyengültem.

Ismerőseim is sokan mondták, hogy régen anyáink sem érzéstelenítővel szültek. De kérdem én, mi miért szenvedjünk ha nem muszáj? Ha már itt tartunk a császár szülés sem volt "divat" régen, komplikáció esetén belehaltak az anyukák a szülésbe. Kérdem én akkor hagyjuk meghalni az anyukát és a babát, mert az a természetes és ne avatkozzunk be a császárral? Nem ugyanaz a súlyú kérdés, de az alapja ugyanaz!

2008. júl. 24. 15:35
 13/13 anonim ***** válasza:
78%
Ne haragudj, de mindig megvan az oka, hogy ki miért kéri, hiszen nem jókedvében kér valaki fájdalomcsillapítást. Mellékesen szerintem az sem baj, ha valaki jó előre végiggondolja és szemre vételezi a lehetőségeit. Én nem látok ebben semmi rosszat, a császármetszésről is az a véleményem, hogy nagyon korszerű eljárás és ettől még érezheti az anyai élményt mindenki, hiszen mindképpen egészségesen világra jön a babája. Másodsorban, nem roncsolodik a szülőcsatorna és a hüvely, és a babának is jobb, mert nem kínlódik a szülőcsatornában. Mondják, h a császáros babák jobb egészségi állapotban jönnek a világra. Én is természetes úton szeretnék szülni, de ha úgy alakulna, hogy császárral kell, egy percet sem bánnám, hanem örülnék h van ilyen lehetőség és 40perc múlva láthatom a gyerekem és még szenvednem sem kell órákig. Szerintem felesleges játszani a mártírt, nem erről szól az anyaság, a fejlődés adta lehetőségeket pedig örömmel kell fogadni.
2008. júl. 24. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!