Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most mi az igazság? Valakitől...

Most mi az igazság? Valakitől azt hallom, hogy csak azt szabad használni a picinek popsikrém stb amit a doki felír. Mástól azt, hogy ő más fajtát használ.

Figyelt kérdés
Most mit csináljak?Vegyek másfajtát?Csak úgy tudom,hogy receptre írják ki,és mi van akkor ha nem lesz receptem ha a kicsi megszületik?Akkor mit vigyek be a kórházba?
2009. dec. 15. 14:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
a kórházban kapsz mindent, otthon meg az első nap ír ki a gyerekorvos.
2009. dec. 15. 14:05
 2/12 anonim ***** válasza:
Nekünk egyedül popsikrémet nem adtak csak azt vinni kellett én Bepantent vittem, mi vasárnap jöttünk haza így csak hétfőn tudta kiírni a doktornő nekünk. Szerintem kérdezz rá kell-e vinni magaddal.
2009. dec. 15. 14:08
 3/12 anonim ***** válasza:

a kórházba a picinek nem kell vinned semmit. nálunk csak popsitörlőt kellett vinnem, mást adnak. Ők fürdetik a babát, nem te!!

Mi itthon 2 hónapos koráig használtuk a gyógyszertári fürdetőt, utána megpróbáltuk a Johnsons-t és semmi baja nem volt tőle. A popsikrém is 2 hónapig a gyógyszertári volt, utána Sudocream. 18 hónapos a kisfiunk és semmi baja, gyönyörű a bőre, 1x nem volt piros a popsija....

A második babánk most 7 hetes múlt, nála már tegnap óta a Johnsons tusfürdőt használjuk, semmi baja. Popsikrémet pedig az első naptól kezdve Sudocremet. A kórházban sem gyógyszertárit adtak, hanem Neogranormon popsikrémet!!!

Babás szobában voltam, kis kocsiban aludt a babánk és oda volt belerakva a kis tartókába 2db pici Neogranormon és azt kellett használni, de én mondtam, hogy a Sudocremet használnám és a gyerekorvos csak helyeselte...

A recepteket a születés előtt 1 hónappal már elkértem a gyerekorvostól, nem írt rá dátumot és csak akkor váltottuk ki, mikor megszületett a babánk.

2009. dec. 15. 14:08
 4/12 anonim ***** válasza:

addig is a sudocrem tökéletesen jó, nekünk azt adtak a kórházban (amig volt) aztán meg az épp aktuális felicitas ajándék csomiban is abból volt kis termékminta és akkor meg azt használtuk.

Nem lesz semmi baja ha először azt használod.

Aztán azért érdemes áttérni az orvos által felirtra,mert a gyerekdokiknak rendszerint van jól bevált popsikenőcsük, amiben borax is van meg ápoló vitaminok is sokszor.

Nálunk pl. a dokinő mindenkinek ezt irja fel és alig volt sebes, piros popsi a környéken :)

2009. dec. 15. 14:10
 5/12 A kérdező kommentje:
Nálunk vinni kell popsitörlőt,krémet,púdert,pelust,alkoholt.
2009. dec. 15. 14:19
 6/12 anonim ***** válasza:
A gyógyszertárban lehet kapni recept nélkül,azt a popsikrémet,amit a doki fog kiírni első nap amikor haza mentetek.Én nem vittem magammal és a páromnak a gyógyszertárban adtak direkt újszülöttnek valót.(jobb ha viszel,én is azt hittem adnak)
2009. dec. 15. 15:25
 7/12 anonim ***** válasza:

A kórházba semmit nem kell vinni, csak popsitörlőt, esetleg popsikrémet, amit addig vehetsz akrámilyet is, de fogsz kapni a próbacsomagokban is.

Én hiszem, hogy eleinte csak a gyógyszertári, persze ha jó, én még egy évesen is azt használtam, sőt, popsikenőcsöt most másfél évesen is azt használok.

Van aki bevállalja az egyéb termékeket, én nem teszem ki ennek az ujszülött érzékeny bőrét...

2009. dec. 15. 18:33
 8/12 anonim ***** válasza:
Én a kórházban Bepanthent használtam. És sokan mondják, hogy nem kell vinni semmit, de nem minden kórházban van így. Én kettőben is szültem már. Az egyikben a pelust limitálták napi 4-re és pont akkor elfogyott a törlőkendő is.A másikban nem adtak popsikrémet és popsitörlőkendőt sem.Én most a harmadiknál mindenből viszek, hogy ne érjen meglepetés.
2009. dec. 15. 19:33
 9/12 anonim ***** válasza:
A gyerekorvossal próbáld meg előre felíratni a popsikrémet, szerintem beszélj vele vagy a védőnővel. Lehet használni nem gyógyszertárit is, de minek költenél még arra is...
2009. dec. 15. 20:39
 10/12 anonim ***** válasza:
Mi bepantent használunk. Tökéletes. A kórházban is azt adtak.
2009. dec. 16. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!