Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Írna olyan aki szült már,...

Írna olyan aki szült már, lehet hülyeség de hasonló érzés lehet a szülés?

Figyelt kérdés
Tudom oké nem lehet ezt így leírni meg majd rájövök ott. De valamelyik éjszaka arra ébredtem, hogy iszonyatos görcs állt a vádlimba és fogta a görcs nagyon, de olyan szintem fájt hogy már sírtam a fájdalomtól. Aztán arra gondoltam basszus ha egy vádligörcstől sírok mi lesz szülésnél. Aztán eszembe jutott, hogy mindenki mondja aki szült, hogy menstruációs görcs szerű feszítő érzés. Lehet pl. a vádli görcshöz hasonlítani a szülés közben érzett fájdalmat. Rettegek ettől a vajúdástól, már maga a szó is annyira ijesztő és szenvedésre utal.
2014. márc. 16. 14:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én is ugyanezen gondolkodtam még terhesen. Nekem ugyanúgy fájt a vajúdás mint a vádligörcs, de az segített a szülésnél, hogy tudtam, hogy 40 másodperc múlva vége lesz, nekem végig ennyi ideig tartott egy fájás míg a vádligörcsnél sosem tudom, hogy meddig fog tartani. Egyébként nekem a kitolás rémesebb volt fájdalom szempontjából mint a tágulási szakasz, de mindenki más. Két tolás között azért elküldtem mindenkit melegebb éghajlatra, aki azt mondta, hogy ez a rész a könnyebb, a dokim meg a szülésznőm csak röhögött, hogy de hát ők is ezt mondták, én meg hozzátettem a következő nyomás után, hogy ők is menjenek akkor melegebb éghajlatra.
2014. márc. 16. 15:21
 12/20 Julie S ***** válasza:
Volt mar nekem is siros vadligorcsom regebben. Olyan, hogy egy hetig fajt utana a labam. Hat ahhoz kepest a vajudas sokkal jobb volt. Sot szules kozben is be akart gorcsolni a labam (fent a csipomnel). Na akkor majdnem mindent elfelejtettem es a labamat nyujtogattam inkabb. :) De teljesen mas a vadligorcs meg a vajudas fajdalma. Nekem az elso az eles fajdalom, a masik meg sokkal tompabb es nagyobb "teruleten" faj. Es mivel a vajudas fajasai szakaszosan jonnek, igy ott tudtam, hogy mindjart jon a pihi, a labgorcsnel meg ha keson kapok eszbe, akkor nem tudom mi lesz a vege.
2014. márc. 16. 15:40
 13/20 A kérdező kommentje:
Húhh hát ez tényleg nem egyszerű így, tényleg szinte mindenki másképp írja le és az erősségét is mindenki máshová teszi. Köszönöm a válaszokat és várom még mások élményeit is.:)
2014. márc. 16. 18:06
 14/20 anonim ***** válasza:

Két szülés után azt mondom, van különbség természetes és természetellenes fájdalom között. A szülés, vajúdás fájdalmai az első kategóriába tartoznak, ezért én nem félek egy majdani szüléstől sem, noha fáj valóban, nekem úgy fájt, mint a menstruációs görcs, sokszorosan. De a gátmetszés, varrás sokkal rosszabb volt. Rövid, de természetellenes érzés. Ezektől félek előre...

A vajúdásban tényleg jó az is, hogy van idő pihenni a fájások között, s az első néhány óra csak kellemetlen, nem nevezném fájdalmasnak. Mindkét alkalommal 1 óra volt az igazi kínlódás, amikor hánynom kellett, de nem ment mégsem, s azt hörögtem, nem bírom tovább, de ha belegondolsz, ez 1 óra alatt 12 fájás...:) Nagyon hamar lemegy! Mindkettőt fájdalomcsillapító nélkül szültem, tehát ilyen szinten nem volt vészes. Bármikor újra csinálnám (kivéve a metszést-varrást) :-(

2014. márc. 16. 20:52
 15/20 anonim ***** válasza:
Hat nem akarlak megijeszteni.en itthon vajudtam.amire beertunk mar a tolofajasok jottek.ami 3,5ora volt!!!nekem sokkal rosszabb erzes volt mint a vajudas.mondjuk nagy volt a baba.de vevig azt ereztem h bekakilok(sajnos sikerult is)plusz nem tudom maskepp irni mintha a hugyvezetek es a hugyholyagom szet akarna robbanni annyira feszult.plusz szurt es feszult az egesz also felem.de h a kerdesedre is valaszoljak szerintem sem lehet ossze hasonlitani a fajdakmat.de ott akkor jobban fel leszel porogve minthogy sirj.
2014. márc. 16. 21:47
 16/20 moncsi.81 ***** válasza:
Nagyon fàj. 3szor szültem, első kettő indított, oxitocinos, ezek jobban, màshogy fàjtak, hasmenésszerű görcs volt az egész hasamban. Harmadik természetes volt és nem kaptam semmit, alul fàjt, éreztem ahogy a baba halad kifelé, feszített. Két dolog nagyon sokat segített: 1. Szàmoltam a levegővételeim a fàjàs alatt, mindig ugyanannyi volt, így tudtam hol a vége, utàna semmi nem fàj, lehet pihenni. 2. Tudatosìtottam magamban, hogy a fàjdalom baràt, nem ellenség!
2014. márc. 16. 22:45
 17/20 anonim ***** válasza:
Én csak ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor olyan hascsikarás jön rád, hogy meg kell kapaszkodnod valamiben, és összeszorítod a fogaidat, és alig bírod ki, hogy ne üvölts. És persze még ennél is sokkal fájdalmasabb, de nekem alapjába véve ilyesmi volt.
2014. márc. 17. 09:05
 18/20 anonim ***** válasza:

Háromszor szültem, egyszer érzéstelenítéssel, kétszer nélküle. Nagyon fájt, de kibírható, én a vesefájdalmakat rosszabbul viseltem:)

Ja, és minap nyüszítettem a fájdalomtól, mikor görcs állt a vádlimba hosszú percekre:)

2014. márc. 17. 11:39
 19/20 Kinga07 válasza:

Fájt rettenetesen,de amikor a mellkasomra tették egy másodperc alatt elmúlt minden fájdalom :) akkor örökkévalóságnak tűnt,utólag pár percnek!

Remélem hamar túl leszel rajta! :)

2014. márc. 17. 21:41
 20/20 anonim ***** válasza:
A szülés ezerszer roszabb :-). Én a kitolási szakaszt "élveztem" mert annyira de annyira jól esett nyomni az inger miatt!! 100%ban olyan amikor erősen rád jön a kakilhatnék és egy ideig nem nyomhatsz aztán amikor lehet akkor meg egyenesen jó érzés! :-) nekem is inkább a vajúdás fájt.....de burok repesztés után jött a borzalom.....
2014. ápr. 1. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!