Sterilizálás terén mik a mostani szabályok?
30éves vagyok,van 2 gyerkőcöm,és májusban várjuk a 3. születését.
2 vetélés és munkám miatt vesz terhes voltam ill vagyok a 3.al is..
Most császárnál szeretném magam elköttetni..
Még nem beszéltem a dokimmal ez ügyben..
Mik a kritériumok???kell e fizetni érte??és ha igen kb mennyit??
(az első 2 gyerkőcöm császáros volt, 4500gramm és 4200gramm,és most is császár lesz)
1. Legkevesebb 21 éves
életkor
2. Cselekvőképesség megléte
3. Sajátkezűleg aláírt kérvény a sterilizáció végrehajtására
4. A páciens felvilágosítása a beavatkozás elvégzéséről, annak következményeiről, kockázatáról stb. Ezen beavatkozáshoz a kérvényező bármely közeli rokonát, akárt partnerét, mint kísérő személyt magával hozhatja. A kérvényező igazolja a felvilágosítás végrehajtását aláírásával.
5. A törvény által előírt gondolkozási idő legkevesebb 14 nap.
6. A kérvényező nő hozzájárulási aláírása közvetlenül a beavatkozás előtt.
Ez még most érvényben van, de hamarosan szigorítják.
"A beavatkozás elvégzésének feltételei
1. Legkevesebb 21 éves
életkor
2. Cselekvőképesség megléte
3. Sajátkezűleg aláírt kérvény a sterilizáció végrehajtására
4. A páciens felvilágosítása a beavatkozás elvégzéséről, annak következményeiről, kockázatáról stb. Ezen beavatkozáshoz a kérvényező bármely közeli rokonát, akárt partnerét, mint kísérő személyt magával hozhatja. A kérvényező igazolja a felvilágosítás végrehajtását aláírásával.
5. A törvény által előírt gondolkozási idő legkevesebb 14 nap.
6. A kérvényező nő hozzájárulási aláírása közvetlenül a beavatkozás előtt.
"
Kedves 7.válaszoló
Értelek..Nekem is 18hó van a 2 gyerkőc között,és mivel hamarabb jött a tervezettnél a 2.én akkor úgy gondoltam hogy 2 bőven elég pláne hogy a nagyobb fiú kisebbik lány.....1-1....aztán ahogy telt az idő 3 éves lett a kisebbik,és átgondoltuk,meg születtek babák a környezetemben,és igen csak kedvet kaptam..És agy fél évre rá sikerült is...Így most ismét pici fiút várunk.
Sajnos sem anyagi helyzetünk nem igen enged meg többet,ill sajnos szülői támogatás sincsen anyumon kívül,akire azért számíthatok gyerekvigyázás...
A 3.babót is én akartam igazán aztán megbeszéltük párommal utolsó gyerkőc...És nem utolsó sorban nagyon nagynak születtek a babák,és a méhfal hasfal vékonyodik,így is a kiírthoz képest másfél héttel elöbb műt meg a doki..(Tesómnak is 3 baba van,4890gramm 4560gramm és 4320gramm a 3.babával 1 héttel elötte megműtötték szerencséjére,mert annyira el volt vékonyodva a méhfal hogy egy nagyobb emelésre berepedhetett volna és rámehettek volna mind a 2en...
Szóval nem is lenne javasolt sem a 4.és szerintem ez így 3 baba tökéletes,meg is beszéltük hogy 3 és kész.Ezek az indokok..Ha pedig kedvet kapok babázni sógornőmék most tervezik a 2.at :-)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!