Ha valaki terhessege alatt mondogatja "bebeszeli" maganak, hogy gyors es konnyu szulese lesz, az igy is lesz?
Igen, ez így igaz.
Én tudtam, hogy gyorsan, könnyen szülök gátmetszés nélkül és valóban így is lett, 5 óra alatt meglett a lányom, nem fájt nagyon és vágni sem kellett.
Minden fejben dől el.
Aki azt mondja, hogy megpróbálta, de mégsem jött össze, ott valójában el sem hitte legbelül a dolgot.
Gondoljatok bele, ha valaki daganatos betegségből kigyógyul az elméje segítségével, ehhez képes a szülés szinte semmiség.
De persze a szkeptikusok majd jól lepontoznak, hisz itt ez a szokás :)))
Én arra készültem, hogy úgy kb 8 óra vajúdás, mert mindenkitől ezt hallottam, meg epidurálra is készültem, de mivel több szülést hallottam, hogy 2-3 óra alatt készen is voltak, így remélnykedtem, hátha. végül én 4 óra alatt végeztem úgy ahogy van a magzatvíz elfojástól a fiam megszületéséig.
Szóval nem erre készültem, de valahol reménykedtem.
Szerintem nem attól függ mit mondogatsz magadba, akkor mindenki lottó 5-öst nyerne :) De abban segíthet, hogy nem görcsölsz annyit rajta, mert elhiszed, hogy könnyen szülsz majd és ki tudja talán tényleg :)
Szerintem számít. Én úgy indultam neki, hogy ezen így is, úgy is túl kell esni. Nem bírom a fájdalmat, de nem paráztam rá. A fiammal is "megbeszéltük", hogy gyorsan kijön. Nem szedtem előtte semmit, de fejben mondogattam magamnak, hogy gyorsan túlleszünk rajta.
Elfolyt a víz, utána órákig semmi sem történt, így ezt nem is számolom bele, hiszen nem fájt semmim. Az első fájástól számítva viszont 2 órán belül megszületett a fiam, ami szerintem extra gyors azt nézve, hogy első gyerek és nem is vagyok huszonéves.
Szóval légzés és fejben rákészülés. Nem tudom, csak szerencsém volt-e, de hiszem, hogy ez is közrejátszott.
Én hiszek az agykontrollban.
A terhességem alatt is elhitettem magammal, hogy nem lesznek nyavalyáim :)
Nem is hánytam, nem vizesedem, teljesen problémamentes az egész, 40+3 vagyok, 8 és fél kilót híztam.
Szülésre is úgy gondoltam végig, mit izguljak? Bemegyek, pár órát fáj, aztán kinyomom, gyorsan hamar, ügyesen.
Ha mégsem majd alkalmazkodom ott.
Így legalább annyit elértem, hogy 1 minimális stressz sincsen bennem a szülés miatt.
Csak most már elkezdődhetne, na erre nem tudom rávenni a babámat sehogy sem :)
Én nem csak mondogattam, így is gondoltam. A kisfiam 5 óra alatt született meg a víz elfolyástól. 2 óra alatt tágultam ki teljesen. A szülésznőm csak rohangált a végén, nem akarta elhinni, hogy ilyen gyors vagyok :)
Próbáld ki te is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!