Muszáj a gátvarrásnak fájnia?
Ez attól is függ milyen mély(milyen mélyen kell varrni) a vágás/repedés és meddig tart.
Első szülésemnél vágtak,de repedtem is belül,és mivel mély volt,ezt nem tudták kellőképp fájdalomcsillapítózni.40 percig varrtak,tényleg rosszabb volt mint a szülés!!
2. szülésemnél is vágtak(nem kellett volna,de nagyon gyorsan jött fiam,a szülésznő szerint tuti szétrepedek ha nem vágnak)Itt inkább kellemetlen volt,mikor szóltam,tettek rá még csillapítót,kb 10 perc volt az egész.
És szerintem ez nem feltétlen orvos kérdése.Én mindkétszer ügyeleten szültem,de nagyon jófejek voltak!Sógornőm magánklinikán szült,neki is fájt a varrás,mert ő is mélyen repedt, ott pedig biztos nem spóroltak a fájdalomcsillapítóval!
Utolsó válaszoló vagyok:
Nekem repedt a méhszájam, de én annak a varrását sem éreztem, és nem lidocainnal érzéstelenítettek, hanem mással, de a nevére már nem emlékszem. És semmi gondom nem volt a gyógyulással sem, a szülés után pár órával, már ültem rendesen, könnyen wc-ztem stb, pedig a gyerekkori tapasztalat miatt ettől is nagyon féltem. De aranyos volt az orvosom, mert adott tanácsot az első wc-zéshez is, mert arról is panaszkodtam, hogy félek, hogy elreped a seb akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!