Lenne pár kérdésem azokhoz, akik szültek már EDA-val (? )
Ha tudom, hogy mindenképp kérek edát és úgy megyek a kórházba onnantól hogy néz ki a szülés? Mennyire múlik el a fájdalom? Így is nagyon fájdalmas? Kitolási szakasznál is lehet kérni?
Bocsánat a buta kérdéseimért, de nagyon nem vagyok képben.:)
Ne döntsd el előre, hogy biztosan kérsz. Majd eldöntöd, ha már ott leszel. Én úgy mentem, hogy biztosan nem kérek, aztán mégis kértem, mert 3 perces fájásokkal indítottam, mire a kórházba értünk már 2 percesek voltak, viszont egyáltalán nem tágultam. Miután megkaptam, nagy megkönnyebbülés volt. Féloldalasan adták be kicsit, így nagyon picit még éreztem fájást, de inkább csak azt, hogy összehúzódik a méhem. Szóval a vajúdás így már egy álom. Meggyorsította a tágulást is, nem éreztem több fájdalmat. A kitoláshoz viszont már nem adnak, azt hiszem, ha 4 ujjnyinál nagyobbra vagy nyitva, már eleve be sem adják. Nálam első szülésnél még hatott a kitolásnál. Doki nézte a CTG monitort és szólt, hogy mikor nyomjak. Iszonyúan elnyúlt a kitolás, 1 óra alatt jött világra a Lányom. A 2. szülésnél már nem hatott a kitolásnál. Hát mit mondjak, meglepetés volt, hogy mennyire fáj, de cserében 12 perc alatt kint volt a Fiam. A varráshoz, takarításhoz mindkétszer kaptam még egy adag érzéstelenítőt, így abból semmit nem éreztem. Én biztosan kérném a 3. szülésnél is! De lehet, hogy Neked nem is lesz rá szükséged!
Ja és a beadás egyáltalán nem gáz, semmit nem érzel, csak teljesen mozdulatlannak kell lenni.
Én úgy készültem,hogy kérek EDA-t.
Felvittek a szülőszobára,átöltöztem egy hálóingbe,jött a szülésznő,kaptam beöntést.
Aztán jött az anesztes doki,aki az EDA-T szúrta.Aláíratták egy beleegyező nyilatkozatot.Oldalra kellett feküdnöm,a térdemet felhúzni a mellkasomig,hogy kidomborodjon a hátam,és olyan ügyesen szúrta,észre sem lehetett venni.
Fantasztikus szer.Nekem nagyon sokat segített.Szinte nem is éreztem a fájásokat.Kitolásnál,már nem nagyon adnak,mert akkor nem érzed a toló fájásokat.
Én előtte fél órával kaptam az utolsó adagot.
Maga a kitolás nem volt hosszú,20 perc alatt lett meg a lányom.Én csak ajánlani tudom!!! :)
A második babánál is kérni fogom!
És így kb. milyen érzés a fájás? Mint mondjuk egy erősebb menstruációs görcs? Vagy még annyira sem lehet érezni?
Köszönöm az eddigi válaszokat!:)
4-es! Valoszinu azert nem volt hatasos,mert felre szurtak,a bor ala.
Ez az orvos hibaja,aki adta. Ha jo helyre szurjak,akkor jol is hat!
Nekem annyira megszuntette a fajdalmakat,hogy szinte nem is fajt. Sokkal enyhebb volt,mint egx mensis gorcs.
2-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!