Lehet, hogy nem is akkor kellett volna szülnöm?
Engem már a 38. héten megcsászároztak volna, előre megbeszélt időpontban, anélkül hogy magától beindult volna a szülés. Mert farfekvésnél általában így működik a dolog, szóval tök mindegy, hogy volt-e fájásod vagy nem. Végülis az én esetemben megfordult előtte pár nappal, így csak a 40. héten szültem simán.
Az hogy idegrendszeri éretlensége van a gyermeknek, az tuti nem attól van, mert 39. hétre született, nagyobb a valószínűsége, hogy valami más gond állt fent, pl. egy enyhe oxigénhiány még a terhesség alatt, vagy valami más. Ha faros volt, akkor lehet hogy a köldökzsinórral is volt valami "probléma", és azért nem tudott megfordulni (pl. túl rövid volt, vagy nyakra tekeredett). Inkább ilyen dolgokra próbálj visszaemlékezni, hogy például nem volt-e meconiumos a magzatvíz stb. Lehet, hogy pont inkább hamarabb kellett volna megcsászározniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!