Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár után tényleg mosdatnak...

Császár után tényleg mosdatnak az ápolónők? Hogyan?

Figyelt kérdés
Azokat a részeket is lemosdatják? Nem ciki ez a kismamának?
2014. márc. 2. 09:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Engem nem mosdattak. El sem kísértek mosakodni.
2014. márc. 2. 09:35
 2/13 anonim ***** válasza:

Császár után 6-8-12 órával (érzéstelenítéstől, kórházi szokástól és anyuka állapotától függően) felállítanak és onnantól önellátó vagy, mehetsz mosakodni is.

Biztos van olyan, amikor bármi komplikáció miatt mégis tovább ágyhoz kötött marad a műtét után vagy (ha volt) a vajúdás, műtét, a kényszerpihenő alatt történt valami baleset (hányás, vérzés), ami miatt muszáj rendbe rakni a beteget, de ez ritkább.

Egyébként meg gondolj azokra, akik több hétig nem kelhetnek fel - őket is megmosdatják mindenhol, sőt ágytálat is cserélnek és nem ciki, ez a munkájuk.

2014. márc. 2. 09:38
 3/13 A kérdező kommentje:
ismerősöm most szült, azt mondta műtét után fél órával lemosdatták
2014. márc. 2. 09:40
 4/13 anonim ***** válasza:
Engem ketten kísértek a zuhanyzóba,mosdattak,ha magamnak nem tudtam volna még ott is :D nem ciki,legalábbis engem jobban izgatott az,hogy hogyan fogok visszamenni ágyamhoz,mert úgy szédültem. Az első felálláskor kísérnek csak mosakodni. Legalábbis Uzsokiban nekem így volt.
2014. márc. 2. 09:40
 5/13 anonim ***** válasza:
Engem a nővérke elkisért,fogta a katétert,kérdezgette,h.nem e szédülök,segítsen e. Megoldottam magam,de,jó,h.ott állt mellettem:-) (Margit kórház)
2014. márc. 2. 10:13
 6/13 anonim ***** válasza:

Bajcsy kh.

Nem furdettek de mikor mondtak hogy menjunk zuhanyozni en meg szoltam hogy tul vagyok rajta azt mondtak ez bator volt!

Szedultem nagyon, zugott a fulem meg neha forgott a gyomrom...

Vernyomasom 80/55 volt..

Jobb lett volna ha van bent valaki velem! Ja es az ajtot termeszetesen bezartam kulccsal, Ha osszeesek veletlen se jussanak be ertem!

2014. márc. 2. 10:33
 7/13 anonim ***** válasza:

Nekem is segített egy középkorú nővér,nem volt ciki,mert a kényes részeket meghagyta nekem :)

Jó volt,hogy bent volt,mert nem tudtam,mitől óvnak,gondolom,ha elájul az ember,akkor ne feküdjön ott egyedül,meg ilyenek.Nővérem ahogy felállt az ágyból természetes szülés után,azonnal elájult,úgy kapták el.

Én mondjuk meglepően fitten mentem ki a fürdőbe elsőre,még meg is jegyezték a dolgot,de ott már a hajolgatás,öltözködés elég lassan,óvatosan ment.A kilógó "kábeleket" a nővér tartotta,nem volt annyi kezem,hogy akkor mindent tudtam volna fogni,tartani.Mikor meg másnap jött a párom,megkérdeztem,nem segíthetne-e ő.Egyből nemet mondtak,de azért besunnyogtunk.Sokkal jobb volt.

Nálunk nem lehetett kulcsra zárni az ajtót,jöttek-mentek az ápolók,vagy bárki,még függöny sem volt.Nekem ez nagyon zavaró volt.

2014. márc. 2. 11:17
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha valami probléma van (császár után előfordulhat pl. hányás, hasmenés) akkor nem hagyják ott a kakiban, hányadékban fetrengeni.Ha még nem kelhet fel (nem telt le a 8 óra) ágyban is megtudnak mosdatni. Arra is van speciális fogás, hogy teljes ágyneműcserét hajtsanak végre úgy, hogy az illető fekszik és szinte egyáltalán nem mozgatható. Szóval ügyesen megoldják. Első zuhanyzás előtt pedig mérnek vérnyomást, megkérdezik felálláskor, hogy szédül-e és ha kell kikísérik (meg segítenek hátat stb. mosni mert húzódik még a friss seb). De ha valaki egyedül megy, nem szabad bezárni az ajtót, mert rosszul lehet és akkor nem tudnak azonnal segíteni.
2014. márc. 2. 11:18
 9/13 anonim ***** válasza:
Én a Jahn Ferencben szültem császárral. A nővérek annyit csináltak, hogy elkísértek a fürdőbe, levették rólunk azt a bugyiként ránk tekert dolgot, és kivették a katétert. A többit magunknak kellett intézni, de kikötötték, hogy úgy csináljuk, hogy a kötést ne érje víz!
2014. márc. 2. 13:04
 10/13 anonim ***** válasza:
Hát utolsó én is ott szültem 2012-ben és velem végig ott volt a nővér,segített mindenben,sőt még ő húzta fel a bugyimat is,segített öltözni is és utána visszavezetett az ágyhoz!És nem egyedül voltam akkor az örzőben,mert 5-en töltöttük az éjszakát ott és mindenkivel ugyanúgy megcsinált mindent,és úgy hogy nem frissen kezdte akkor a napot hanem még ő volt akkor bennt este 6-tól reggel 6-ig,olyan reggel fél 5 körül kezdett fürdetni minket!Én kellemesen csalódtam a Dél Pestiben,csak a csecsemős nővéreket kell elkerülni!:)
2014. márc. 2. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!