Császár után tényleg mosdatnak az ápolónők? Hogyan?

Császár után 6-8-12 órával (érzéstelenítéstől, kórházi szokástól és anyuka állapotától függően) felállítanak és onnantól önellátó vagy, mehetsz mosakodni is.
Biztos van olyan, amikor bármi komplikáció miatt mégis tovább ágyhoz kötött marad a műtét után vagy (ha volt) a vajúdás, műtét, a kényszerpihenő alatt történt valami baleset (hányás, vérzés), ami miatt muszáj rendbe rakni a beteget, de ez ritkább.
Egyébként meg gondolj azokra, akik több hétig nem kelhetnek fel - őket is megmosdatják mindenhol, sőt ágytálat is cserélnek és nem ciki, ez a munkájuk.

Bajcsy kh.
Nem furdettek de mikor mondtak hogy menjunk zuhanyozni en meg szoltam hogy tul vagyok rajta azt mondtak ez bator volt!
Szedultem nagyon, zugott a fulem meg neha forgott a gyomrom...
Vernyomasom 80/55 volt..
Jobb lett volna ha van bent valaki velem! Ja es az ajtot termeszetesen bezartam kulccsal, Ha osszeesek veletlen se jussanak be ertem!

Nekem is segített egy középkorú nővér,nem volt ciki,mert a kényes részeket meghagyta nekem :)
Jó volt,hogy bent volt,mert nem tudtam,mitől óvnak,gondolom,ha elájul az ember,akkor ne feküdjön ott egyedül,meg ilyenek.Nővérem ahogy felállt az ágyból természetes szülés után,azonnal elájult,úgy kapták el.
Én mondjuk meglepően fitten mentem ki a fürdőbe elsőre,még meg is jegyezték a dolgot,de ott már a hajolgatás,öltözködés elég lassan,óvatosan ment.A kilógó "kábeleket" a nővér tartotta,nem volt annyi kezem,hogy akkor mindent tudtam volna fogni,tartani.Mikor meg másnap jött a párom,megkérdeztem,nem segíthetne-e ő.Egyből nemet mondtak,de azért besunnyogtunk.Sokkal jobb volt.
Nálunk nem lehetett kulcsra zárni az ajtót,jöttek-mentek az ápolók,vagy bárki,még függöny sem volt.Nekem ez nagyon zavaró volt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!