Szerintetek mekkora egy nagy baba?
Figyelt kérdés
Sok kérdésnél látom ezt a kifejezést, de nekem nem egyértelmű. Mégis mekkora? A súlya számít, vagy a hossza, vagy együtt? Szerintem ez annyira megítélés kérdése.2014. márc. 1. 15:29
1/15 anonim 

válasza:

Az én lányom 4 kg volt és 52 cm, a melletem fekvő lány kisfia 3500 gramm volt és 55 cm, és mindenki mondogatta, hogy miiiiilyen csepp a lányom a másik babához képest... :))))
2/15 anonim 

válasza:

Szerintem (szülésre gondolsz gondolom) 4 kiló fölött már nagy.
3/15 anonim 

válasza:

Én a 4 kg körüli babákra mondom azt,hogy ez már nagy baba.
Nálunk a kórházban átlag 3200-3700 grammos babák születnek.
Eü.dolgozó :)
4/15 A kérdező kommentje:
Na ez az, pont erre céloztam. :)
2014. márc. 1. 15:32
5/15 A kérdező kommentje:
Elsőnek ment az előző komment.
2014. márc. 1. 15:33
6/15 A kérdező kommentje:
Szüléssel kapcsolatban pedig folyton ezt hallom, milyen hatalmas lesz a gyerek, a doki 4 kilósra saccolta, tuti 4 kiló fölött lesz, stb, aztán megszületik 3300 valamennyivel, tehát szerintem teljesen átlag súllyal. Lehet, hogy csak az én ismerőseim járnak így, de évek óta ez van. :) Nem tudom, ez valamiféle érdem, hogy nagy baba születik valahol?
Mondjuk az enyémeket meg mindig lefele saccolták félre elég sokkal. Teljesen átlagosak voltak ők is, talán egész kicsit hosszúak. Én vékony vagyok és kicsi, talán tudat alatt ezért lőttek alá.
2014. márc. 1. 15:42
7/15 anonim 

válasza:

Én a 3500g-osra már azt mondom, hogy nagy :)
8/15 anonim 

válasza:

4 kg körül mondom, hogy nagy egy baba. A 3-ból a középsőm (fiú) volt nehéz és "sűrű" alkat, rà mindenki azt mondta. A màsik fiam 2 cm-rel hosszabban és 170 gr-mal könnyebben jött, rá nem mondtàk, hogy nagy :). A lányomra meg még én sem, mert tényleg nem volt az, teljesen átlagos méretekkel jött.
9/15 A kérdező kommentje:
Igen, akinek 2800 grammosak a gyerekei, annak az enyémek is nagyok 3400-zal, 55 cm-rel. Nekem a 4 kilós a nagy. De az 50 centis nem, hiába 4 kg. Érdekes ez. :)
2014. márc. 1. 16:02
10/15 anonim 

válasza:

3500 gramm felett szerintem már nagy, akikkel eddig beszéltem és viszonylag könnyű, 13-4 óránál tovább nem tartó szülésük volt, úgy 3200-3500 gramm között volt a babájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!