Nemetorszagban fogok szülni par heten belül milyen allampolgarsagu lesz a gyermekem?
Figyelt kérdés
Ket hivatalban ket különbözö valaszt kaptam arra a kerdesre, hogy milyen allampolgar lesz, aztan a tolmacs aki forditotta a hazassagi A.könyvi kivonatunkat, ö egy 3. variacioval allt elö, hogy szerinte ugy van.A ferjem es en is magyarok vagyunk. Ahol kerdeztük olyan valaszokat kaptunk, hogy ekkor igy volt, akkor ugy, itt kene megkerdezni, meg ott...Gondoltam megprobalom itt hatha valakinek van tapasztalata es megosztja mielött hetfön elharapom par hivatali ablakban ülö neni torkat..2009. dec. 11. 22:23
1/8 anonim válasza:
szia!én ott szültem.én magyar állampolgár vagyok,de mindkét gyermekem német állampolgár lett.
2/8 anonim válasza:
szia
ha az unióban bárhol is születik a babád a szülők állampolgárságát kapja, tehát magyar, itthon is anyakönyveztetni kell, konzulátuson intézhető
arra viszont figyeljetek oda, ha tartózkodási engedéllyel vagytok kint, a baba is megkapja, csak igy lesz legális az ott tartózkodása
Európában nem a születés helye határozza meg a baba állampolgárságát
3/8 anonim válasza:
Hát ez jó, a két válaszoló is teljesen mást mond. Pedig engem is érdekelne, én is nemsokára szülök, és én sem tudom, milyen állampolgár lesz a gyerekem. Az ismerősök szerint kettős, de most már nem tudom.
4/8 anonim válasza:
Nem igaz,minden országban mások a szokások,van ahol automatikusan a szüleité kapja van ahol asszerint h hol született...^^ A pontos választ már én sem tudom,de érdemes lenne megkérdezned a konzulátuson ezt ^^
5/8 A kérdező kommentje:
Na igen...Allitolag sürün valtozik es mint ahogy irtak is, ez orszagsajatos dolog, meg az EU-ban is. Sajnos magyar ismerösöm nincs akinek itt született volna a babaja, horvatokat ismerek, de ök ugye nem EU tagok, nembaj maximum par heten belül kiderül, hetfön felhivom a konzulatust, ha megtudok valamit, majd megosztom, meg legyszi ti is tegyetek ezt, mert ugylatszik mast is erdekel es ahanyan vagyunk, annyi keppen tudjuk, köszi.
2009. dec. 12. 11:55
6/8 anonim válasza:
Mi Dániában élünk, itt is szülünk. Magyar állampolgár lesz a gyermekünk, de 1 év után, kérhetem Rá az állampolgárságot.A többi országról nem tudok, hogy hol, mi a szokás.
7/8 anonim válasza:
En most szültem augusztusban es voltam utana kerdezni.Nekem azt mondtak, hogy ha 6 eve vagyok itt bejelentve akkor megkaphatja a gyermekem a nemetet, de mivel csak 4 eve vagyok bejelentve a magyart kapta.De azt mondtak, hogy a gyermek 16 eves koratol kervenyeztetheti, ha ö nemetet akar akkor megkapja, ha addig ö itt el nemetben.
8/8 A kérdező kommentje:
Ha valaki meg olvassa, akkor ma megkerdeztem...Abban a varosban, ahol szülni fogok, mert az nem a mi Kreisstadtunk, hogy meg csak ebböl se legyen felreertes. Mire azt sem tudtak megmondani, hogy pontosan milyen papirok is kellenek, elmondtam mim van, aztmondtak az biztosan elegendö. A kerdesre visszaterve, aztmondta a "munkatarsnö" hogy ez annyira ritka (tenyleg marha ritka lehet, hogy nemetorszagban ket nem nemet allampolgarnak születik gyereke)szoval ö ezt nemtudja fejböl, par nap mulva szoljak vissza telefonon es addigra megerdeklödi...De!!! Vagy kettös vagy csak magyar... Azthittem hogy csak otthon szarul felkeszültek (elnezest) a hivatalnokok.
2009. dec. 14. 15:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!