Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan, és milyen járandóságok...

Hogyan, és milyen járandóságokat (GYED, Anyasági támogatás) igényelhetek, ha Mo. -n voltam biztosítva, de Németországban szülök?

Figyelt kérdés
Itt volt bejelentett munkahelyem, fizettem mindent,és itt jártam (az utolsó vizsgálatokat leszámítva) terhesgondozásra is, de kint szeretnék szülni, és későbbiekben élni is , jelenleg a bejelentett lakcímem is Mo.-n van. Azt tudom hogy a GYED-hez kell kórházi igazolólap a szülésről. Bonyolult helyzet, mert ráadásul épp azért mennék ki szülni, mert ott nagyon biztonságos az otthonszülés, egy születés-házba mennék, ahol van orvosi felügyelet is (nálunk ez nem engedélyezett)...
2009. júl. 17. 11:27
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

Szia!Itt tedd fel a kérdésedet és várj türelmesen,Szakbarbár vagy Zsanna fog válaszolni Neked!Bár Zsanna egy kis ideig most nem válaszolgaz mert meghalt egy kollégája!De amint ideje lesz segít!Azért nyugodtan írd le nekik a gondodat Ők profik!!!Nekem is segítettek már:)

2009. júl. 17. 11:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Újra én!Ha voltál 4 alkalommal terhes gondozáson itteni orvosnál akkor jár az egyszeri anyasági támogatás!Ezt a baba születésekor már igényelheted is itthon!
2009. júl. 17. 11:43
 3/3 anonim ***** válasza:

szia, van nemet terheskönyved? (Mutterpass) Itt azthiszem nincs mennyiseghez kötve, hogy hany vizsgalat utan vagy jogosult az ellatasokra. Ha kint fogsz elni, mindenkepp vedd igenybe itt a tamogatasokat, mert itt alanyi jogon joval több penz jar mint otthon. Ha itt fogsz szülni, otthon nemtudom hogy igenybeveheted e az anyasagi segelyt, nekem pont forditott a helyzet mert itt dolgozok es otthon fogok szülni, csaladi okok miatt..

Szoval van egyszer egy 300 € körüli összeg (ez minimalisan 300 €, de mivel nem volt itteni jövedelmed ennel magasabb nem lehet) meg van a csaladi amit biztosan kaphatsz az meg kb 170 € körül lehet, de pontos összeget nemtudok, itt utana lehet jarni, mondjuk en Bayernben elek lehet hogy a többi Bundeslandban maskepp van, vagyis inkabb csak az összegek terhetnek el. Sztem amugy ha otthon fizettel mindent magad utan, onnan is nyugodtan igenyelheted a tamogatasokat, szamolj utana hogyan erne jobban meg neked. Ja az itteni dolgokhoz itteni bejelentett lakcim is kell, de az gondolom nem problema, ha itt szeretnetek elni. Hat en ennyit tudok momentan rola, remelem tudtam segiteni, Boldog B.V.-t!

2009. júl. 19. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!