Mikor megy le a súly rólunk szülés után?
Hát rajtam 30kg plussz volt.Sok a víz,a baba´m 3620g.6 hónapja szültem,szoptatok,és még mindég 6 kg van rajtam.....
Kinél gyorsaban,kinél lassabban megy le.Söt lehet,hogy a hasad lesem fog menni,ha van.
Legalábis nekem még elég jó van.
Az utolsó hozzászólónak: ha jól értelmezem, akkor nem azt írta a kérdező, hogy hat kiló maradt rajta, hanem azt, hogy a szülés előtti súlya összesen hat kilóval csökkent.
Egyébként akárhogy is számolom, ez tényleg kevés, mert a baba súlya+magzatvíz+placenta+víz ami a szervezetedben volt jóval többet nyom, mint hat kiló.
Sajnos segíteni nem tudok, de szerintem is különös ez.
Valóban nem a súly visszanyerése a legfontosabb.
Különben is a természet a szülésre és a szoptatásra alkotta a nőt.Az a súlyfelesleg azért rakódik ránk várandósság alatt,hogy legyen miből szoptatni,mert bizony egy szoptatós anyuka majdnem 2* annyi energiát használ el,mint egy telejsen egészséges átlag felnőtt.Tehát semmi képp se diétázz.Én csak annyit póbáltam ki,hogy este hat után nem eszem már.Aha,1 hét után meglátszott a tej mennyiségén is.Igaz a combom is vékonyabb lett,de inkább élek néhány plusz kilóval,de nem kockáztatom a tejem még egyszer.
Azoknak meg le szülés után pár napra a nagyja,akik 7-8 kilókat híznak.De ezektől rendszeresen hallom hogy gond van a tej mennyiségével is,mert ugye,amit nálunk a zsírpátnákból fedez a szervezet,az nekik nincs.Amúgy van akinek tényleg csak a szoptatás vége után megy le.
Egyenenkent valtozo.De az teny h a szoptato anyukaka hamarabb visszanyerik az alakukat.Amugy meg gondolj csak bele,a suly tobbletett 9 honap alatt szedted fel ,nem mehet le csak ugy 1,2 nap alatt.(persze vannak kivetelek).
Gratulalok a babahoz!
A második válaszolónak üzenem,igenis van olyan h rögtön lemegy az összes felszedett kiló.
Én 162cm és 53kg voltam.Vagyis nem annyira vékony hanem olyan van rajtam mit fogni fenékben comb stb.
A 42-dik hétig hordtam a babát 22évesen és 65kg lettem.Vagyis 12kg híztam.
Megszületett a babám 3360g-mal és 56cm-vel,természetes úton-tehát nem volt kicsi,és már másnap semmi hasam nem volt.Én sem hittem el igazán de így volt.És mikor hazaértünk a kórházból első dolgom volt megnézni h a bent töltött 5nap alatt hány kiló ment le rólam.És káprázott a szemem mert ugyanannyi voltam mint a terhesség előtt 54kg.Egyetlenegy kg maradt rajtam de ugye az semmi.
Szóval tudom h ez végülis nem ehhez a kérdéshez tartozik csak tudatni akartam az okosokkal h igenis létezik ilyen pedig azt hittem h rajtam marad mert mamám fajta vagyok alkatilag és rajta ott maradt,és ő is mondta h készüljek fel h nem leszek olyan mint voltam,és 5nap múlva olyan voltam mintha sose lettem volna terhes!!!!!!!!!!!!!Ja,és a tejjel sincs semmi gondom,3hónapja csak szoptatok!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!