Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor megy le a súly rólunk...

Mikor megy le a súly rólunk szülés után?

Figyelt kérdés
11én szültem.3400gramm volt a baba-meg ki tudja mennyi a többi cucc ami hozzá tartozik.Totál vizes voltam végig az is lement már rólam,mégis csak 6kilo hiányzik a súlyomból,pedig aligeszek ahhoz képest,hogy mennyit ettem-sőt van,hogy tényleg alig eszek,mert nem kívánok semmit...sokszor úgy tömök magamba valamit.Mikor fog lemenni a súly.Szoptatok is..tudom nem megy hipp-hopp,de sokan azt írják neki pár napra a szülé után lemegy..
2008. júl. 21. 08:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hát rajtam 30kg plussz volt.Sok a víz,a baba´m 3620g.6 hónapja szültem,szoptatok,és még mindég 6 kg van rajtam.....

Kinél gyorsaban,kinél lassabban megy le.Söt lehet,hogy a hasad lesem fog menni,ha van.

Legalábis nekem még elég jó van.

2008. júl. 21. 08:54
 2/13 anonim ***** válasza:
54%
Olyan nincs, hogy pár napra rá lemegy. Egy év, de még több is lehet, mire tényleg nyoma sem marad. Türelem, 6 kiló nem a világ vége. Majd lemegy, most nem ez a legfontosabb. Egyél, igyál sokat, hogy sokáig tudj szoptatni.
2008. júl. 21. 08:55
 3/13 anonim ***** válasza:
29%

Az utolsó hozzászólónak: ha jól értelmezem, akkor nem azt írta a kérdező, hogy hat kiló maradt rajta, hanem azt, hogy a szülés előtti súlya összesen hat kilóval csökkent.

Egyébként akárhogy is számolom, ez tényleg kevés, mert a baba súlya+magzatvíz+placenta+víz ami a szervezetedben volt jóval többet nyom, mint hat kiló.

Sajnos segíteni nem tudok, de szerintem is különös ez.

2008. júl. 21. 09:00
 4/13 anonim ***** válasza:

Valóban nem a súly visszanyerése a legfontosabb.

Különben is a természet a szülésre és a szoptatásra alkotta a nőt.Az a súlyfelesleg azért rakódik ránk várandósság alatt,hogy legyen miből szoptatni,mert bizony egy szoptatós anyuka majdnem 2* annyi energiát használ el,mint egy telejsen egészséges átlag felnőtt.Tehát semmi képp se diétázz.Én csak annyit póbáltam ki,hogy este hat után nem eszem már.Aha,1 hét után meglátszott a tej mennyiségén is.Igaz a combom is vékonyabb lett,de inkább élek néhány plusz kilóval,de nem kockáztatom a tejem még egyszer.

Azoknak meg le szülés után pár napra a nagyja,akik 7-8 kilókat híznak.De ezektől rendszeresen hallom hogy gond van a tej mennyiségével is,mert ugye,amit nálunk a zsírpátnákból fedez a szervezet,az nekik nincs.Amúgy van akinek tényleg csak a szoptatás vége után megy le.

2008. júl. 21. 09:03
 5/13 anonim ***** válasza:
Én szülés után 4 nappal úgy jöttem ki a kórházból hogy összesen 2,5 kg ment le, pedig csak a babám volt 3380g. Utána szépen lassan kb 2 hét alatt fogyi nélkül lement még 7,5 kg. Legyél picit türelmes mert lehet hogy a megnövekedett vérmennyiséged nem állt még vissza vagy lehet még mindig van egy kis vizesedés rajtad.
2008. júl. 21. 09:18
 6/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Igen én is ezt tartom furinak,hogy összesen 6kilo ment le,pedig sztem többnek kellett volna a babával...türelmes vagyok,persze,hogy nem fogyózok..nem kockáctatom a tejemet én sem.
2008. júl. 21. 09:26
 7/13 anonim ***** válasza:

Egyenenkent valtozo.De az teny h a szoptato anyukaka hamarabb visszanyerik az alakukat.Amugy meg gondolj csak bele,a suly tobbletett 9 honap alatt szedted fel ,nem mehet le csak ugy 1,2 nap alatt.(persze vannak kivetelek).

Gratulalok a babahoz!

2008. júl. 21. 10:04
 8/13 anonim ***** válasza:

A második válaszolónak üzenem,igenis van olyan h rögtön lemegy az összes felszedett kiló.

Én 162cm és 53kg voltam.Vagyis nem annyira vékony hanem olyan van rajtam mit fogni fenékben comb stb.

A 42-dik hétig hordtam a babát 22évesen és 65kg lettem.Vagyis 12kg híztam.

Megszületett a babám 3360g-mal és 56cm-vel,természetes úton-tehát nem volt kicsi,és már másnap semmi hasam nem volt.Én sem hittem el igazán de így volt.És mikor hazaértünk a kórházból első dolgom volt megnézni h a bent töltött 5nap alatt hány kiló ment le rólam.És káprázott a szemem mert ugyanannyi voltam mint a terhesség előtt 54kg.Egyetlenegy kg maradt rajtam de ugye az semmi.

Szóval tudom h ez végülis nem ehhez a kérdéshez tartozik csak tudatni akartam az okosokkal h igenis létezik ilyen pedig azt hittem h rajtam marad mert mamám fajta vagyok alkatilag és rajta ott maradt,és ő is mondta h készüljek fel h nem leszek olyan mint voltam,és 5nap múlva olyan voltam mintha sose lettem volna terhes!!!!!!!!!!!!!Ja,és a tejjel sincs semmi gondom,3hónapja csak szoptatok!!

2008. júl. 21. 10:48
 9/13 anonim ***** válasza:
Hát: a kivétel erősíti a szabályt, örülj neki! Azért itt általánosságban tudunk hozzászólni, segíteni. Pardon: okoskodni! Most biztos sokan irigyelnek téged! :-)
2008. júl. 21. 11:15
 10/13 anonim ***** válasza:
én pl.35kg-t szedtem fel terhesség allatt! 60kg-vel kezdtem..ahogy kiléptem a korházbol lement rolam 12kg.. a picim 3500g szuletett, es most két honapos! két honap allatt lement rolam 23kg kilo, es semmit nem csináltam, meg van rajtam 12kg.. ez igazán alkattol ugg! nyugi.. lemegy rolad! engem is sokan ilyezgettek hogy nem fogom leadni, és még is megszabadultam már nagyon sok kilotol! sok sikert és kitartast!
2008. júl. 21. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!