Ha valakinek koran (23. -28. het) megindul a szules akkor hogy tudjak benttartani a baat, ha bent lehet? Hogy csinaljak? Utana meddig kell korhazban maradni?
Figyelt kérdés
2014. febr. 18. 16:14
1/5 A kérdező kommentje:
*babat
2014. febr. 18. 16:14
2/5 anonim válasza:
Barátnőmnek 25. héten indult a szülés, elkezdett szivárogni a magzatvíz.
Fektették és még majdnem 3 hétig bent tudták tartani a babát. Szigorúan feküdnie kellett. Utána a baba még majdnem 2 hónapot kórházban volt, az anyukáját előbb elengedték.
3/5 anonim válasza:
Azt nem tudom,hogy hogy tartják bent,mit csinálnak,de ha korábban megszületik akkor általában minimum a 36-38. hétig bent kell maradni,tehát ha 30 hétre születik,akkor a minimum a 6 hét,de lehet hogy 10 hetet is bent kell tölteni,ez már mind csak a babán múlik,hogyan fejlődik,nem kap el semmi fertőzést,betegséget,megérett a tüdeje és nem kell segíteni a légzésben,anyukának beindult a teje és a baba hajlandó enni!Egy ismerősnek a 28. héten levált a lepény,azonnali császár,a baba elöször csak az egyik oldalon,majd a másik oldalon is agyvérzést kapott,sokáig segítették a légzését,több műtéten is átesett és beültettek a koponyájába valami mágneses kütyüt,ami szabályozza neki a vizet,ezt élete végéig bent kell hagyni,és majd tiniként le kell cserélni a növekedés miatt!Jelenleg december óta kórházban van,mert az egyik műtétnél elkapott valami fertőzést!Igazából szerintem már a 26-28. héten elég nagy eséllyel életben tudják tartani,ha esetleg mégis megszületik,de számolni kell a károsodással!Ha úgy érzi az ember hogy nagyon fáradt,akkor inkább nem szabad tovább dolgozni és szigorú ágynyugalom,tömni a vitaminokat,nem idegeskedni,nem emelni és így talán minél tovább bent tud maradni a baba,közben biztos kap tüdőérlelőt a mama pedig nagy mennyiségű vénás magnéziumot!
4/5 anonim válasza:
pihenésre ítélik, ott aztán tényleg feküdni kell és lehet csak, illetve naponta figyelik, vérvétel, vizelet, stb. ha gond van, egyből kéznél az orvos. kap tüdőérlelőt szerintem egyből. valószínűleg szülésig kórház utána. én a 32-37. végéig voltam bent, aztán egy hetet a babákkal :-)
5/5 anonim válasza:
Nekem a 27. héten kinyílt a méhszájam 1111 és gyakran keményedtem. Kaptam 1 hétig mg infúziót, és utána is szigorú fekvés volt. Kórházban kb. 2 hétig voltam, de utána otthon is szigorúen feküdnöm kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!