Szülés érzékenyen?
Olvastam sok olyat hogy nagyon tud fájni, főleg ha hosszú a vajúdás.
És hogy attól is függ, hogy mekkora a fájdalomtűrő képesség.
Hát, ha véletlen ráesik a térdemre pl. egy könyv, attól is kicsordulnak a könnyeim egy pillanatra.
viszont a hosszú távú seb gyógyulást jobban elviselem mint a halottak alapján lehetséges vajúdási fájdalmat.
lehet kérni esetleg császár metszést, vagy olyan érzéstelenítőt amivel semmit nem érzek a szülésből, és császárt ajánlotok vagy sima szülést
Szerintem jó lenne, ha már Magyarországon is választható lenne a szülés módja, ha az nem veszélyezteti a babát. De kikötném, hogy csak minden második szülésnél legyen választható, hiszen legalább az egyik szülési mód megtapasztalása nélkül mit sem ér, hogy te melyiket tartod épp jobbnak, melyikről mit hallottál... Minden szülés más. Van könnyű hüvelyi, és könnyű császár, ami után azt mondod, hogy máshogy nem is szeretnéd. És van nehéz hüvelyi, nehéz császár, ami után azt mondod, hogy így soha többet, akkor inkább a másik verzió. A dolog szépsége, hogy előre nem tudhatod, hogy melyiket szánja neked a sors. Megoszlanak a vélemények, pont azért, mert egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Mindenki azt fogja ajánlani, ami NEKI volt jó, de azt nem biztos, hogy neked is jó lesz.
A szülés egyetlen egy nap az életedből, és a nők túlélik. Annyira, hogy bevállalnak második, harmadik, sokadik gyereket is. Még az is, akinek borzalmas volt az első szülése. Lehet, hogy fájdalmas, de megedzi az embert. Szükség is van rá, mert utána visszasírod a fizikai fájdalmat, amikor a gyermeked beteg, szomorú, azt mondja utál és rád csapja az ajtót. Ezek sokkal fájdalmasabb dolgok lesznek, és kikerülhetetlenek. Nem egy nap, évek lesznek az életedben amikor úgy érzed nem bírod, ez már sok, bárcsak ne lenne ilyen fájdalmas. Akkor mit csinálsz? Nem kérhetsz az élettől epidurált.
köszöntem a vàlaszokat.
utolsó előttinek mondom hogy nem vagyok terhes. csak baràtnőm megint terhes és pàrom is beindult.de én mindìg is ìrtòztam a szüléstől, kimondani se tudom élőben mert begörcsöl a gyomrom. ink körbe írom.
szòval èn mindìg is örökbefogadni akartam. az sem sokkal könnyebb pl. mikor elmondom h nem èn vagyok az anyja. de én erre vâgyom ilyen téren. csak pàrom hallani sem akar arròl h "màs kölkét nevelje" ezèrt érdeklődtem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!