Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után még nem záródott...

Szülés után még nem záródott össze a hasizmom. Mennyi idő a regenerálódás? Milyen tornával javíthatok rajta?

Figyelt kérdés

3 hónapja szültem (császár)

Van még esély rá, hogy magától összezáródik? Vagy már így marad? 3 ujjnyi a távolság! :(

2014. febr. 10. 05:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Szoptatsz?

Egy gyógytornászt kérdeztem erről, azt mondta, szoptatás alatt még hormonálisan lazák a kötőszövetek, utána fog valamennyire visszamenni. A régi sosem lesz, viszont rosszabb sem lesz következő terhességtől. A tornát nekem megtiltotta, azt mondta, általános erőnléten javítsak táplálkozással (sok fehérje), szoptatás befejezése után tornázhatok.

2014. febr. 10. 09:55
 2/7 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy nem a kerdesre valaszolok, de honnan lehet tudni, hogy szetnyilt a hasizom?

Amugy a divany.hu -n a poronty rovatban pont van errol egy cikk.

2014. febr. 10. 11:00
 3/7 A kérdező kommentje:

Kedves Első, sajnos már nem szoptatok, csak egy hónapig tudtam. Ezért gondoltam, hogy mostmár elkezdenék valamilyen hasizom erősítő tornát. Csakhát félve kezdek bele, mert ne mtudom mi az ami használni és mi ami esetleg árt. Köszönöm a válaszod! Valószínű felkeresek egy orvost, hátha tudnak segíteni.

Kedves Második! A csaszarosanyuka.hu-n találtam egy videót amiben bemutatják, hogy lehet leellenőrizni. Itt egy link a videóhoz:

https://www.youtube.com/watch?v=b7CGq499wAg

Megdöbbentem amikor megnéztem magamnak. Korábban nem is tudtam, hogy ilyen van. CSak az volt nekem furcsa, hogy a köldököm nagyon beesik. :S

2014. febr. 10. 11:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Közben megnéztem a cikket, hát ez az azt írja, hogy pl. 3 ujjnyinál nagyobb résnél már nem mindegy hogy milyen gyakorlatot hogyan csinálunk, és a felülések károsak is lehetnek. DE azt persze nem írják, hogy akkor mit hogyan. Tényleg jó lenne egy ilyen tanfolyamra eljutni.
2014. febr. 10. 11:18
 5/7 A kérdező kommentje:

Ma választ kaptam egy gyógytornásztól.

Leírom, hogyha esetleg a későbbiekben valaki hasonló problémával küzd és rábukkan erre a bejegyzésre akkor tudjon tájékozódni.

"A császármetszés után 6 hét elteltével lehet a hasizomgyakorlatokat elkezdeni, kímélő módon vagyis nem csak a hasizmok használatával, hanem más izmokat is bevonva, ha minden rendben van.

Viszont vannak olyan esetek, amikor a megszokott hasizom gyakorlatok elkezdése még veszélyes, ilyen például ha az egyenes hasizmok még nem záródtak össze, vagyis rés van közöttük. A hasizmoknak a szülést követően pár napon belül záródnia kell. Akkor van minden rendben, ha ez a rés 2 ujjnyinál kisebb, az Ön esetében a 3 ujjnyi az túl sok. Azt tanácsolom,h mindenképpen forduljon szakorvoshoz! Ő el fogja irányítani Önt a megfelelő gyógytornászhoz.

Addig is leírok 1-2 gyakorlatot, ezeket teljesen nyugodtan végezheti otthon, de mindenképpen keressen fel egy szakembert, mert ilyen esetben egyénre szabott gyógytornára van szükség!

Ilyen esetekben nagyon fontos a hasizom megfelelő edzése, viszont a ferde hasizmok edzése tilos, amig nem rendeződik ez az állapot!

Mindig a legegyszerűbb gyakorlatokkal kell kezdeni pl. :

- Hátára fekszik , két lábát talpra húzza és behúzza a hasát, majd megtartja 5mp-ig, majd ellazít, ezt legalább 10-szer megismétli, majd lehet növelni az időt.

-Hátán fekszik, két lába talpon, majd medence billentéssel próbálja a derekát a talajhoz érinteni, közben hasát behúzza, szintén megtart 5mp-ig, majd ellazít.

-Álló helyzetben , pici terpesz, fenék- hasizom megfeszít, 5mp-ig megtart, majd lazít.

Fontosnak tartom, hogy a mozgással összekapcsoljuk a légzést is. Ne erőltessük túl magunkat, egyszerre max. 10-15 percet tornázzunk. Nagyon fontos a fokozatosság betartása!"

2014. febr. 10. 21:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok, pont ezt akartam írni, hogy kérdezz inkább szakembert.

Ez alapján nekem nincs is szétnyílva, nekem máris segített, hogy leírtad. :) Terhesség előtt sosem tapogattam azokat az izmokat, nem is tudom, milyen volt az eredeti állapot. A rés feltűnt azért, de szerintem két ujjnyinál már biztos nem nagyobb.

Remélem, helyrejössz.

2014. febr. 10. 21:21
 7/7 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy neked akkor rendben van. :)

Biztosan engem is "helyre raknak" majd valahogy! :)

Szép Estét! :)

2014. febr. 10. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!