Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés érzékenyen?

Szülés érzékenyen?

Figyelt kérdés

Olvastam sok olyat hogy nagyon tud fájni, főleg ha hosszú a vajúdás.

És hogy attól is függ, hogy mekkora a fájdalomtűrő képesség.

Hát, ha véletlen ráesik a térdemre pl. egy könyv, attól is kicsordulnak a könnyeim egy pillanatra.

viszont a hosszú távú seb gyógyulást jobban elviselem mint a halottak alapján lehetséges vajúdási fájdalmat.

lehet kérni esetleg császár metszést, vagy olyan érzéstelenítőt amivel semmit nem érzek a szülésből, és császárt ajánlotok vagy sima szülést

2014. febr. 11. 12:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szükséges, én nem ajánlom a császárt. Három hüvelyi szülésem volt, én már aznap tudtam járni, ülni, hasra feküdni, gondozni, dajkálni a babámat. Mellettem a császárosok meg sokkal jobban szenvedtek még napokig. Ha ennyire félsz a fájdalomtól, kérhetsz epidurális (gerinc) érzéstelenítést.
2014. febr. 11. 12:27
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A szülési fájdalom semmihez nem hasonlítható. Ott más világban vagy, nem fogsz sem sírni sem bömbölni, mert nem úgy érzed a fájdalmat, mint normális állapotodban. A császár nem kérésre megy, mellesleg sokkal fájdalmasabb már rá pár órára is. Ha olyan alacsony a fájdalomküszöböd, akkor te hetekig szó szerint zokognál. Persze van az a pénz, meg talán orvos is aki megcsinálja, de szerencsére nem sok.
2014. febr. 11. 12:27
 3/12 A kérdező kommentje:
azt olvastam hogy az epi-től is nagyon nagyon lehet érezni a fájdalmat. és 100%ban nem tudnak érzésteleníteni mert nem éreznénk mikor kell nyomni.
2014. febr. 11. 12:33
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon nem választható a császár, elvileg (persze biztos van olyan orvos+pénz) csak eü. indokkal csinálják, mivel az anyára nézve sokkal több a kockázata, mint a sima szülésnek.
2014. febr. 11. 12:36
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én epidurális mellett aludtam egyet :) Pedig előtte majd meghaltam a fájdalomtól. Sose választanám a császárt, csak ha valami gond miatt kellene.
2014. febr. 11. 12:38
 6/12 anonim ***** válasza:
58%
Ha a bemenet kellemes volt, akkor a kimenetet is kibírod :) Nem olyan vészes a szülés, ott és akkor nem is a fájdalomra fogsz koncentrálni, hanem a végére, hogy kint legyen probléma és komplikáció mentesen, egészségesen a gyerek. Még jó, hogy teljesen nem lehet elérzésteleníteni, akkor hogy nyomnál? Ne beszélj butákat. A császár 10000 x fájdalmasabb mint a sima szülés.
2014. febr. 11. 12:39
 7/12 anonim ***** válasza:

Még valami...

A szülés semmi ahhoz képest h utána mennyire fájt a gátsebem

2014. febr. 11. 12:40
 8/12 anonim ***** válasza:

Elsö lanyomat termeszetesen szültem, és utanna teljesen oda voltam, hogy majd én masodikat csak csaszarral...

Aztan a masodik is termeszetes lett egy csaszaros lany feküdt mellettem. Egy napon szültünk, de akkor rajöttem, hogy soha nem akarnek csaszart ha nem szükseges.

A szüles faj, de aztan jön egy nagy adag termeszetes hormon, amit a testünk termel, és mar csak a szepre emlekszel. a csaszarnal ilyen nem jön, csak fekszel 2-3 napig és ha fel allsz azert teszed mert tudod, hogy a gyerekedet el kell latnod, de a fajdalmad olyan nagy hogy legszivesebben vissza csinalnal mindent.

epiduralis megoldas lenne neked. fajdalmat nem nagyon ereznel(habar en nem kaptam), de a szüles utanni hormonok elmulasszak a fajdalamidat.

a csaszaros seb nem azert rossu mert ott faj jo par napig, és fekszel es tulveszeled hanem mint friss anyukanak hirtelen kötelessegeid lesznek, mint szoptatni, pelenkazni, magadat ellatni. nem tudsz 24 orat fekudni.

2014. febr. 11. 12:44
 9/12 anonim ***** válasza:

sürgősségi császárom volt, de előtte volt részem egy 8órás vajúdásban. Fájt, nem mondom, hogy nem, de még mindig semmi nem volt ahhoz képest, amit akkor éreztem, mikor este felállítottak a műtét után. Két métert úgy fél óra alatt tettem meg, nem is részletezem inkább :) EZ ezerszer durvább volt, mint a legerősebb fájdalom a vajúdás közben (nekem). Vajúdás közben éreztem a fájdalmat, de amikor két fájás között voltam, valahogy ki tudtam pihenni magam annyira, hogy simán bírtam a következőt.

A műtét maga meg tényleg nem fáj, de utána...

Akik hüvelyi úton szültek, azok már délután tologatták a babájukat a folyosón, én meg még 4 nap múlva is alig tudtam felkelni az ágyból, és csak imádkozni tudtam, nehogy köhögni, vagy tüsszenteni kelljen :)

És hát azért az csak egy hasi műtét.

2014. febr. 11. 12:48
 10/12 anonim ***** válasza:
nem akarok hazudni, annyira fáj, hogy az a szó, hogy kétségbeesés új értelmet kap az életedben...halálosan fájdalmas. DE! utána olyan meleg érzés önti el az embert!és olyan büszke leszel magadra, hogy végig csináltad. és ahogy már írták, rá pár órára, fel tudsz állni, sétálni, mindent csinálni, nekem a gát sebem se fájt.szóval nyugi. minden rendbe lesz. légy bátor és szüld meg. mert megéri.
2014. febr. 11. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!