Vácon lehet gátvédelemmel szülni? Vagy mindenképpen vágnak?
Figyelt kérdés
2009. dec. 8. 09:56
1/4 anonim 

válasza:

Latom nem sok valaszod erkezett, en se tudok hasznos infoval szolgalni..
Vaci vagyok es eddig akik ott szultek ismeroseim, anyukam is, mind gatmetszessel szultek.
En nem ott szultem, de gatvedelemmel.
Kinel fogsz szulni? Talan kerdezz ra nala, hatha tud valaszolni.
2/4 anonim 

válasza:

Szia!
Első babám gátvédelemmel született, a második babámnál vágtak(nagy volt a kicsikém:) )Mind a kettő Vácon született.
Szerintem beszéld meg az orvosoddal, hogy mit szertnél.
Boldog babavárást:)Könnyű, gyors szülést, ha eljőn az ideje:):)
3/4 anonim 

válasza:

Én nem javaslom a gátvédelmet. gyik ismerősnél beregadt a bab, majdnem baj lett belőle, A másik ismerősöm pedig hónapokig küszködött vizelettartásiproblémával, mivel annyira elernyedtek az izmai.pedig 3. baba volt. Ettől függetlenül pozitív példákat is tudok, de azért gondold meg. Semmit nem érzel a vágásból!!!! Szerintem ne kockáztass!
4/4 anonim 

válasza:

első szülésnél egyik kórházban sem szeretik a gátvédelmes szülést, mert nem lehet előre tudni, hogy hogy reagálsz az ismeretlen fájdalomra és mennyire tudsz uralkodni magadon. ugyanis ez nem a dokin vagy a szülésznőn múlik, hanem rajtad! Az a lényege, hogy nem lehet össze vissza ész nélkül nyomni, erőlködni (ahogy az iszonyú fájdalom diktálja), mert akkor szakad-reped szana szét minden, és akkor persze a dokit hibáztatnád. Csak olyannak érdemes próbálkozni, akinek rettentően nagy önuralma van és a legrosszabb helyzetben is tudja irányítani a testét és kontrollálni a fájdalmat. Minden a fejben dől el az adott pillanatban. Többedik szülésnél már inkább nagyobb az esély rá, hogy bevállalja az orvosod. Egyébként meg feleslegesen nem vágnak, csak ha úgy látják, hogy szükség van rá. Én ebben a dologban rábíznám magam a dokira. Mondd meg neki, hogy ha úgy áll a dolog, akkor ne vágjon, ha nem muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!