Péterfy kórházban alternatív szülést pártoló orvost tudnál ajánlani?
Leginkább a kitolási pózt szeretném én megválasztani, és háborítatlanul eljutni odáig (amennyire csak lehetséges).
Köszönöm, ha segítesz!
Sajnos,én sem javaslom,volt "szerencsém" hozzájuk.
Abszolút nem hívei az "alternatív" ,háborítatlan szülésnek.
Én is ott szültem két éve, de állítólag azóta új szelek fújnak. Ezért kérdeztem, hogy az adott kórházban tud-e valaki ilyen orvost ajánlani (nem a kórház vagy más intézmény volt a kérdés).
Köszönöm!
3-as vagyok,miért is kellett lepontozni,ha egyszer azt írtam meg,ami velem történt...
Volt fogadott orvosom,aki sajnos a 32.héten közölte,hogy a szülésem várható időpontjában 5 napig szabin lesz,külföldön.
Megkerestem egy másik orvost,akit javasoltak még,de ő már nem vállalt,így ügyeletben szültem ott.
Az orvos,akihez 32.hétig jártam,elvileg megbeszélte a szülésznőkkel,hogy hozzá jártam,ha van valami gond,akkor az ő páciense voltam.Na ebből semmi nem lett..
Azt se tudták ki vagyok(ez igaz nem feltétel),de amit az orvos megígért,hogy például van lehetőség sétálni vajúdni,semmi nem valósult meg.
A szülésznő óránként rám nézett,és figyelmeztetett ha éppen próbáltam felállni,hogy ne tegyem,mert a babának árthatok,az ügyeletes az utolsó 5 perce jött be.Kitolási póznál sem lehetett választani,ágy és kész.
Végig nagyon embertelenek voltak,különösen már az osztályon,csecsemősöket inkább nem is minősíteném.
Ez 3,5 éve volt,azóta ez változhatott(ár ahogy a kórházról olvasok,nem hiszem..).azóta már szültem egyet máshol és ég és föld a különbség.
Nem fújnak új szelek a Péterfy Szülészetén. Én egy hónapja szültem ott és hasonlókról tudok beszámolni, mint az előttem hozzászólók.
A Péterfyben császározni, gátat kaszabolni, burkot repeszteni, kézzel tágítani, oxitocinnal sürgetni nagyon tudnak, főleg ha véletlenül túl sokan szülnek egyszerre. Konkrétan a szülészeten nem találkoztam egészséges nővel: vagy patológiás eset, vagy görnyedő császáros, vagy pedig gátseb-aranyér kombós "betegekkel"találkoztam.
Természetes szülésre talán akkor van nagyobb esélyed, ha hétvége, ünnepnap, vagy éjszaka van, amikor kevesebb bent a doki, vagy ha pikk-pakk kirobban belőled a baba 1-2 óra alatt.
Több doki is vizsgált, talán még a fiatal rezidensekben és Dr. Kiában lehet bízni, aki emberileg és szakmailag is kiemelkedik a modortalan és lenéző hentesek közül.
Még nem is lett volna ilyen rossz a véleményem, ha a bent töltött 4 nap alatt csak egy fokkal kedvesebben bántak volna velünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!