Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Márciusban szülök Bp. -en a...

Márciusban szülök Bp. -en a Baruss utcában. Mit kell magammal vinni a kórházba?

Figyelt kérdés
Magamnak is meg a babának is. Van fogalmam nagyjából róla, hogy mi kell, de a kórház mi mindent biztosít, és mi mindent nem??
2014. jan. 30. 15:29
 1/9 anonim ***** válasza:

Én 2013 nov.17.én szültem ott!

Amit a babának kell vinni:

-Alkohol (a köldök ápolásához)

-Popsikrém (nem biztos,hogy lesz kirakva)

-Pelenka (naponta csak 1-et biztosítanak)

-Hintőpor

-Eldobható pelenkázófeltét (gyógyszertárban kb.100 ft)

-Hosszú ujjú bady,minden napra 1 (rúgi nem kell,mert be vannak pólyázva és a szobában is nagyon meleg van)

-Kis sapka (a folyosó nagyon huzatos)

Popsi törlő

Magadnak:

-Köntös

-Hálóing (min.3 db,én csak éjszakára vettem fel,napközben cicanadrág+pólóban voltam )

-Tisztálkodó szerek (sampon,tusi,intim mosakodógél,fogkrém+kefe,fésű,betét:Tena,)

-Papír wc ülőke (ez is kb. 200 ft)

-Nedves wc papír v.intim törlőkendő

-Eldobható búgyi (én vettem Tenát,2 db van egy csomagban kb.500 ft,nagyon jó,mert kilehet öblíteni és gyorsan szárad)

-Szoptatós melltartó

-2 papucs (1 zuhanyzáshoz 1 napközben)

-Szoptatós tea,melltartó betét (bár nekem csak itthon volt rá szükségem)

-Evőeszközök

Én 3 táskával mentem:

1 kell a szülőszobára (csak a legszükségesebbekkel)

1 kell a kórterembe

1 a baba cuccaival

2014. jan. 30. 20:54
 2/9 anonim ***** válasza:
Esetleg ha bármi kérdésed volna szívesen válaszolok!Kinél fogsz szülni?
2014. jan. 30. 20:59
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!!! Végre tudom, mit pakoljak be! :)

Abdul-Khaliq Marziánál szülök majd :) Most per pillanat nem jut eszembe több kérdés, de ellenkező esetben írok majd egy privit!!

2014. jan. 30. 22:47
 4/9 anonim ***** válasza:
A szülőszobára vihetsz szénsavmentes ásványvizet, szőlőcukrot, Labellot, zenét, gyertyát stb., ami kellemesebbé teszi a szülést neked. A szülés utáni már lehet enni, érdemes vinni csokit, szendvicset, gyümölcsöt. A gyermekágyas időre pedig a babának egy extra takarót, ha ki akarod vinni a folyosóra.
2014. jan. 31. 18:41
 5/9 anonim ***** válasza:

És ha apás szülés lesz, akkor apukának ruha van az automatából a szülőszoba mellett 2,000 Ft-ért és papucsot érdemes még vinni neki.

És telefontöltőt - ezt állítólag nagyon sokan el szokták felejteni :)

2014. jan. 31. 19:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi!!!! Én már a múltkor feküdtem benn egy hetet a kismamaosztályon, akkor is kimaradt a töltő :D
2014. febr. 1. 02:31
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia, én is márciusban szülök a Baross-ban. :-D Lehet találkozunk? Nekem a szülésznőm adott egy listát, hogy mit vigyek magamnak meg a babának, leírom, hátha tudod hasznosítani :-D

Szülőszobás csomag:

tisztasági csomag: (wc papír, domestos fertőtlenítő kendő, papír wc ülőke, tusfürdő, testápoló stb.)

2 db törölköző

2 db papucs (zuhanyzós, sétálós)

hálóing, hálós bugyi, tena betét (extra, vagy hartmann bugyi betéttel)

szénsavmentes ásványvíz, szőlőcukor

szendvics, keksz, izotóniás ital (gatorade, isostar)

nekem azt mondta, hogy annyi energiát fogok veszíteni, ki leszek merülve, hogy ezek az italok nagyon jó szolgálatot szoktak tenni.

Ennivalót is javasolta, hogy vigyek bőven, mert ha este lesz meg a baba, másnap reggelig ugye nem adnak enni, és nagyon éhes leszek. Ezzel is számolni kell.

Gyermekágyas csomag:

további hálóruha, bugyi, bár azt mondta, hogy nem kötelező a pizsama, hálóing. Lehet leggings, vagy amiben kényelmesen érzed magad.

szénsavmentes víz, szűrt almalé, tea

evőeszköz, tányér, bögre, konyharuha

babának: 5 db body (pólyát adnak, nem kell neki ruha)

kis sapka (elég huzatos a folyosó), kaparó kesztyű

pelenka 6-7 db/ nap, popsitörlő

igény szerint cumi, cumisüveg

mellbimbó krém (én garmastan-t viszek)

nekem a mellszívóra azt mondta, hogy fölösleges előre megvenni, mert lehet nem lesz rá szükség, ha viszont mégis kell, akkor bárki be tudja szerezni :-D

nekem ennyi a lista, remélem tudtam segíteni. Boldog babavárást, és könnyű szülést.

2014. febr. 4. 18:11
 8/9 A kérdező kommentje:
Szia!! Köszi a szuper részletes választ!! Én is márciusban szülök!! Nem veled kezdtem levelezni pár hónapja? Aztán eltűntem mert befektettek a klinikára, azóta írtam de nem válaszolt akinek írtam. Nem lehet, hogy te vagy az? :))) Ugyanilyen topiknál találkoztunk asszem, és az is úgy kezdődött, hogy "én is márciusban szülök, lehet, hogy találkozunk?" :DD Lehet h Te vagy az, lehet h mégse, elvégre nem csak mi 2-en szülhetünk márciusban a sote 1-ben :) nézd meg az üzijeid, hátha nátha!!!
2014. febr. 4. 18:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem én vagyok :-D
2014. febr. 4. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!