Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Már szült anyukák, szülésre...

Már szült anyukák, szülésre készülő kismamák, válaszolnátok minél többen?

Figyelt kérdés

Hanyadik héten szültél, hogyan (sürgősségi császár, program császár, hüvelyi), és melyik kórházban?

Mikor aludta át a gyermeked az éjszakákat?

/Tudom, nincs összefüggés, később leírom, hogy miért kérdezem./

2014. jan. 26. 15:03
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
89%
40 héten kiirtkor inditottak,természetes szülés,3 hetesen már végigaludta.Most 3 hónapos,este 8 tól délelött 10ig alszik.
2014. jan. 26. 23:04
 42/58 anonim ***** válasza:

1. gyerek 40. hét, 2. gyerek 37. hét, 3. gyerek 39. hét, mind hüvelyi úton és 3-4 hónapos koruk körül aludták végig az éjszakát. A negyedikkel a 32. hétben vagyok és nagyon nem szeretnék császárt.

A barátnődnél inkább arra tippelnék, hogy nem tanították meg a gyereket elaludni, ringatták, cicin aludt el, stb...

2014. jan. 26. 23:47
 43/58 anonim ***** válasza:

39+3 napra szültem, hüvelyi úton, Jászberényben.

A fiam 8 hetesen aludta át először az éjszakát. Most 19 hónapos, ezóta sincsenek ébredések.

2014. jan. 27. 07:30
 44/58 anonim ***** válasza:

2 lányom van, mindkettőt indították 6 cm nyitott méhszájnál, mert nem repedt a burok magától, spontán hüvelyi szülések voltak:

1: 38. héten, borzalmas alvó volt 15 hónapos koráig, és nem hiszem, hogy mindig rá lehet fogni a fogzásra, úgy, hogy 7 hónapos korától már nem evett éjszaka, és még csak akkor csapott át igazán pokolba az éjszakázás. Viszont rájöttünk az okára (éjszakai teázás/vizivás cumisüvegből kavarta meg) 2 nap alatt simán leszoktattuk ekkor volt kerek 15 hónapos, azóta csodálatos :)

2: 40+4-en indították, mondhatom, hogy 0 km-esen már átaludta az éjszakát, mert egyszer kelt hajnal 4-fél 5 között enni, majd aludt is tovább, de kb 1,5-2 hetes korától 9-6 ig, majd kitolta 7-8 közöttre a felkelést. Most 4,5 hónapos szerencsére nem panaszkodom, pedig nagyon féltem, rettegtem, hogy újra végig kell csinálni azt az időszakot amit a nagylányommmal, engem, és a férjemet is nagyon megviselte, sztem erre nem is lehet felkészülni.

Sztem egyébként az sem mindegy, hogy anyatej, vagy tápszer van, állítólag a tápszer jobban eltelíti a pocakot éjszakára, sok tápszeres ismerősöm van, akinek a babája szintén nagyon hamar átaludta az éjszakát, sőt olyan is, aki pont ezért konzekvensen éjszakára tápszert adott a babájának, pedig annyi teje volt, hogy locsolhatott volna vele, de vacsira biztos ami biztos alapon tápszerezett. Hogy ettől-e, vagy amúgy is, de az a baba is a kezdetektől aludt éjszaka. Az én lányaim mellesleg kizárólag anyatejesek voltak, illetve a kicsi még most is az, de a nagylányom éjszakai felkelésén pl a hozzátáplálás se segitett, pedig 5 hónaposan képes volt 150 gr tejpépet beverni vacsira, + gurított rá egy kis anyatejet, mégis pocsék alvó volt.

Sztem a császárnak ehhez semmi köze, nehogy emiatt "vágassa fel" magát. Mondjuk annak a szülésznőnek is csak gratulálni tudok, aki ilyen hülyeséget beszél.

2014. jan. 27. 13:08
 45/58 anonim ***** válasza:

40hét+5 napon indult be, de rá kellett segíteni Oxival, mert nem tágiltam tovább.

Végül 12óra vajúdás, és epidurál érzéstelenítéssel hüvelyi úton megszületett a kislányunk, Bp.-en a Bajcsy kórházban.

Már az első héten is volt 1-2 nap, hogy az éjjelt végigaludta, és ez így is marad egész 2 éves koráig.

heti 2-3 éjjelt aludt, amúgy meg fel-felébredt. Olyan 1,5-2 éves koráig már csak 1 x kelt, ivott egy kis tápit, és utána már fordult is vissza, de addig volt hogy 3-4x is keltünk.

2014. jan. 27. 14:14
 46/58 anonim ***** válasza:

Ha így lenne, hogy a császárosok átaludják az éjszakát akkor barátnőm kán-kánt járna a háztetőn :) Sürgősségi császára volt és a lánya egyáltalán nem alszik. Nap közben 10-20 perceket éjszaka max 1-2 órát egyhuzamban.

Én simán szültem (hüvelyi, 6 óra vajúdás), vidéken, kislányom nagyon jó alvó. Most 4 hónapos, napközben 2szer alszik, délelőtt 1-másfél órát, délután 2-3 órát és émg fürcsi előtt fél órát, majd este 9től reggel 9ig alszik, ált.-ban 2-3szor kel enni, de eszik és alszik is tovább.

Szerintem nincs semmi összefüggés ebben, csak már nem tudnak milyen okosságokat kitalálni a szüléssel kapcsolatban.

2014. jan. 27. 14:50
 47/58 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, hogy kiírt napon szültem. Barátnőm túlhordta 10 nappal.
2014. jan. 27. 14:51
 48/58 anonim ***** válasza:

Betöltött 41. héten, indítottan szültem hüvelyi úton.

Bp. SOTE 1.számú Női Klinika

6 hetes korától aludta át az éjszaka nagy részét (6 órát egyben).

2014. jan. 27. 14:55
 49/58 anonim ***** válasza:

39+6, fiu, sima szülés, SZent Imre, 3hó

38+0, fiu, sima szülés, Szent Imre, 4hét

39+2, fiu, sima szülés, Szent Imre, 5hét

tápszeresek voltak

2014. jan. 27. 15:40
 50/58 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, délután megmutatom a barátnőmnek! ;)
2014. jan. 27. 16:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!