Válaszolnátok minél többen kérlek?
Ha távozik a nyákdugó mondjuk a 37.-38.héten akkor ez kötelező orvosi vizsgálatot igényel?Tehát ez Magyarországon kötelező vizsgálat mint a genetikai uh?
Köszönöm a válaszokat!
Jaj dehogy. Ha a nyákdugó távozásával egyéb tüneteid is vannak (vérzés, görcs, méhösszehúzódás) akkor be kell menni és megvizsgáltatni magad mert lehet elindul a szülés. Ha nincs semmi kísérő tünet akkor nem kell orvoshoz menni. De az sem valószínű, hogy egyszerre távozik (ez kb egy nagy tenyérnyi, véres, kocsonyás valami) hanem inkább darabokban. Nekem szülés előtt 2 héttel kezdett el távozni, de csak darabokban és nem volt véres, csak nyálkás. Aztán 40. héten elment egy jó nagy darab, az már rendesen véres volt de elindultak a fájások is, hasmenés stb. Akkor már vittek szülőszobára.
De ezt a kismama úgyis érzi.
Igen,úgy gondoltam,hogy semmi más tüneted nincs mellé,csak elmegy a nyákdugó akár darabokban akár az összes :)
Köszönöm szépen a válaszod:)
Én például nem is vettem észre, hogy távozik a nyákdugó ( a mai napig nem tudom, mikor, és hogyan távozott). Bevásárlás közben éreztem, hogy folyik a magzatvíz...
Szóval nem mindig tűnik fel az embernek, akkor hogyan is lehetne kötelező vizsgálat?
Ha vannak tüneteid, (vízelfolyás, görcs, fájások, vérzés), akkor azért mindenképpen menni kell kórházba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!