Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tennétek az alábbi helyzet...

Mit tennétek az alábbi helyzetben? Az egyik barátnőm nem rég szült.

Figyelt kérdés
Barátnőm orvosa 100ezer ft-ért vállalta a szülést. Barátnőm este bement jósló fájásokkal, akkor pont a dokija volt az ügyeletes, tehát reggelig ő vizsgálta. Amikor lejárt az ügyelet, a dokija hazament, a szülés viszont utána beindult, és 10-re már megszületett a baba. A doki nem ért vissza a szülésre, csak a végére. Most ebben a helyzetben ti kifizetnétek neki a 100e ft-ot? Vagy mit tennétek? Köszi a válaszokat!
2009. dec. 3. 08:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én nem adnám oda neki, egy forintot se. Az ügyeletesnek adnék 20ezer ft-ot. A saját dokinak gondolom fizette havonta a terhesgondozást, legyen az elég neki.
2009. dec. 3. 10:55
 12/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én szobatársam is az ügyeletesnél szült, mert olyan gyorsan történt a szülés, hogy az orvosa már "csak"a varrásra ért oda, de nem csinálta meg, mert úgy gondolta, hogy aki levezette a szülész, az fejezze is be.

A szobatársam megkérdezte a saját orvosát, hogy ilyenkor mi a teendő:):) az orvos azt mondta, hogy nagyon sajnálja, hogy nem ért be!!és nem vár semmit, örül, hogy jól vannak!!!!Így a szobatársam 25 000Ft-ot adott az ügyeletesnek, és 25 000Ft-ot a sajátjának is.):)

Én szerintem nem fizetnék a barátnőd helyében annyit az orvosnak.

Minden jót Nektek.

2009. dec. 3. 11:03
 13/20 anonim ***** válasza:

Én 3 hónapja szültem, akihez jártam terhesgondozásra, nem vezethetett le szülést, így az utolsó hónapban átadott egy másik dokinak, de egyikkel sem beszéltünk meg összeget, hogy mennyit kér a szülésért.

Én nem adtam egyiknek sem pénzt, a 9 hónap alatt odahordtam neki 130ezer ft-ot, elégedjen meg azzal, akinél szültem az utolsó fél órában volt bent, előtte az ügyeletes orvos figyelt rám.

A bnőd helyében én egy fillért sem adnék neki, egyiknek sem, ez a dolguk. Elvileg nem kérhetnek pénzt érte. Ez a dolguk!

2009. dec. 3. 11:41
 14/20 anonim ***** válasza:
Az én dokim is elment szülés közben, csak a végére ért oda éppen hogy, én odaadtam neki azt a pénzt, amit megbeszéltünk, ez 8 hónapja volt, és mai napig bánom, rohadtul nem érdemelte meg. Szóval inkább essen túl a "kellemetlen" részén, és ne adjon neki annyi pénzt, minthogy még hónapok múlva is ezen bosszankodjon. Tapasztalat.
2009. dec. 3. 12:26
 15/20 anonim ***** válasza:

Én sem terhesgondozáskor sem szüléskor nem adtam senkinek semmit..nem magánrendelésre jártam. Engem dühít, hogy pénzelik a dokikat. Ez a dolguk nem??? Én tanár vagyok, én sem kérek egy iskolai matekóráért +ban a szülőktől!!!!

Szóval: szerintem ne fizessen, max a megbeszélt ár töredékét, és ha jónak látja, az ügyeletes dokinak.

2009. dec. 3. 14:29
 16/20 anonim ***** válasza:
Az én orvosom hétfő reggeltől bent volt kedd reggelig.Amikor kedd reggel bementem szivárgó magzatvízzel már készült haza....Este 22:20 kor született meg a kisfiam császárral és az orvosom végig mellettem volt.Ilyen az amikor egy orvos vállal egy kismamát!
2009. dec. 3. 15:57
 17/20 anonim ***** válasza:

15:57es!

Le a kalappal a dokid előtt.

Kérdezőnek!

Szerintem sem érdemli meg a pénzt,pláne ennyit nem.Gondolom ha ennyit kért a szülésért,akkor a terhes gondozást is magánban végezte,nyugta nélkül!!!!

az bőven fedezi minden kellemetlenségét,hogy bármikor hívható volt.Nem lelkiismeretes orvos.Én annak idején megkérdeztem,jelen lenne-e a szülésnél,azt mondta,hogy természetes,hisz végig hozzá jártam.Nem volt megbeszélve összeg,végén 20 ezret adtunk,de még ő szégyellte magát,mikor elfogadta...

Most is hozzá járok,ugyanígy fogok tenni,és valószínűleg most sem adok többet.

2009. dec. 3. 19:44
 18/20 anonim ***** válasza:
Mármint a saját dokimat kértem meg,és most is ugyan ahhoz az orvoshoz járok.Lehet félreérthető voltam,bocsi.
2009. dec. 3. 19:46
 19/20 anonim ***** válasza:
Nekem a dokim a jóslófájásoknál is ott maradt a közelben, közben elment rendelni, de óránként telefonált a szülésznőnek, hogy mi újság. Rendelés végén visszajött, azt mondta, hogy hazamegy, mert ebből reggelig nem lesz gyerek, de ha mégis minimum 3 ujjnyira eljutnék, (x óránként vizsgáltak éjjel is) hívjam fel nyugodtan, azonnal indul, lekésni az első szülést így sem fogja. Végül reggel lettem csak 3 ujjnyi, és onnantól ott volt késő estig, amíg meg nem született a fiam. Én azt nem értem, hogy a kórház miért nem hívta a választott dokit vissza azonnal, ha látták, hogy beindult a dolog?
2009. dec. 4. 16:51
 20/20 anonim ***** válasza:
Szia,én a második babám születésénél jártam így.A dokim épp szabin volt (augusztusban szültem),így átadott másik dokinak arra az egy hétre,amikor vidékre utazott.Megértem,hogy egy évben egyszer elutazhat a családjával,de pénteken szültem és szombaton jöttek volna haza.Csütörtök du-án elment a nyákdugóm és elkezdtem barnázni,ez nálam már a tágulást jelentette.Mivel az első babómnál is így volt és tudtam,hogy kb. éjszaka beindul a szülés, hát felhívtam a dokimat.Egész du-án nem vette fel és vissza sem hívott.Figyelmeztetni akartam,hogy másnap lehet szülünk és hogy esetleg haza jön-e vidékről (amúgy is haza jött volna)pár órával előbb.Hívtam a másik dokit is,akinek átadott.Ő se vette fel a telcsit.Ezek után úgy voltam vele,hogy lesz ami lesz,szülök az ügyeletesnél.Éjszaka beindult a szülés,reggel fél hatra bementünk a kórházba.A kórház és én is hívtuk a dokimat,aki továbbra sem vette fel a telefont.Az akinek átadott egész délelőtt a műtőbe volt.Az egész szülést a szülésznő vezette le,11-kor lejött a doki burkot repeszteni,aztán közölte,hogy újabb műtétje van.Rá fél órára éreztem,hogy jön a gyerek.A szülésznő elszaladt dokit keresni én meg ott maradtam a párommal,miközben éreztem,hogy pottyan ki belőlem a gyerek.Ne tudjátok meg,szörnyű érzés volt,a szomszéd szobába szaladt el a párom,ott talált egy másik szülésznőt és ő volt ott,amikor magam megszültem a gyerekemet.Sírtam,mert szörnyű érzés volt,hiszen egyedül voltam a szülőszobában,amíg a párom vissza nem ért.Na ehhez mit szóltok.Ezek után én senkinek nem adtam pénzt,csak a szülésznőmnek,aki végig mellettem volt és nem tehetett róla,hogy a dokik leszarták a fejemet.Ez a magyar egészségügy és ilyenek az orvosok.Aztán rohanva odaért az orvos is,aki össze akart varrni.Mondtam,hogy hozzám ne merjen nyúlni,mert orrba rúgom.Az ügyeletes orvos látott el,aki mondta,hogy azért nem jött hozzám,mert a másik orvos szólt,hogy az ő betege vagyok,ezért nem nézett rám,ne haragudjak.A saját dokim fel se hívott,a kórházban a szülés után sem látogatott meg.Egész terhesség alatt hozzá jártam magán rendelésre 9000 Ft-ért alkalmanként.Nagyot csalódtam benne.Az első gyermekemet nála szültem és meg voltam vele elégedve.Ezért gondoltuk,hogy megéri hozzá járni,még ha fizetni is kell.Hát tévedtem.Bocs,hogy hosszú voltam,de én a barátnőd helyében egy fillért sem adnék neki,sőt örökre kitörölném a nevét és a telefonszámát a készülékemből.
2009. dec. 5. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!