Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy zajlik pontosan egy szülés?

Hogy zajlik pontosan egy szülés?

Figyelt kérdés
Onnantól kezdve, hogy elfolyik a magzatvíz, megjelennek a fájások- egész a végéig. Mi történik pontosan? Milyen érzéshez hasonlítanád a lezajló történéseket?
2009. dec. 2. 17:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi 29.-en bementunk a korhazba h mar 9 nappal tulhordtam es h meg kene inditani.Akkor megvizsgalt az orvos(de ugy rendesen h fajt) na onnantol jottek a rendszertelen fajasok,ez kb.delutan 4 orakkor volt.Mondtak h masnap menjunk be es inditanak.

Masnap reggel 6 orakkor ebredtem fajasokra elkezdtem merni 5 percesek voltak,7 orakkor szoltam a paromnak.Fel 9-re bent voltunk a korhazba.

Megvizsgaltak csak 2 cm-re voltam kitagulva.

Haza kuldtek h vajudjak otthon(ez nem tudom h otthon szokas-e,kulfoldon szultem),deluan 3 orakkor visszamentunk.Semmit nem tagultam.Pedig eleg kemeny fajasok jottek 2-5 percenkent.

5 orakkor burkot repesztettek.Na onnantol jottek a nagyon durva fajasok.

Este 11 orakkor megvizsgaltak meg mindig csak 3 centi voltam.Na akkor elfogadtam az addig is reklamozott epiduralis erzestelenitest(ugy terveztem nem kerek de a dokim megilyesztett h akkor nem lesz majd erom nyomni a toloknak es csaszar lesz a vege azt meg nem akartam).

Na az hatott.

Reggel fel 6-kor megvizsgaltak,akkorra tagultam ki teljesen.

6-kor jottek a tolofajasok.

Fel 8-kor eszrevettek h baj van.Hiaba nyomtam mindig visszacsuszott a baba.Kiderult h rosszul volt fordulva.

Akkor megprobaltak kezzel megforditani,nem sikerult.

Vegul hoztak a fogot.

Igy 7:50-kor megszuletett a 3921 grammos 60 centis fiam.

Hosszu szulesem volt,doki is mondta h ritka az ilyen.

Gatmetszest csinaltak,nem ereztem akkor csak kesobb de akkor nagyon.

Itt kulfoldon nincs beontes igy arrol nem tudok nyilatkozni.Mivel az epidural miatt megkatetereztek ezert "baleset" nem tortent meg nem is kakiltam be(ettol rettegtem pedig teljesen normalis abba a nagy erolkodesbe).

Hogy mihez tudnam hasonlitani?

Nekem olyan erzesem volt mintha sose akarna vege lenni.Fajasok kozott alig volt idom pihenni,fajasok alatt pedig szoritottam a ferjem kezet osszeszoritott foggal es vartam h vege legyen.

Arra probaltam gondolni amit itt olvastam h "minden fajdalom kozelebb visz a babahoz".

Nagyon fajdalmas es nehez volt de megerte.Van egy gyonyoru 5 honapos kisfiam.

Es nagyon sokat jelentett nekem h a ferjem vegig velem volt.

2009. dec. 2. 21:56
 12/15 anonim ***** válasza:

szia

Mi 6 óra körül bementünk, megvizsgáltak, már 4 centire nyitva volt a méhszájam, akkor CTG re tettek és értesítették a dokimat. Borotválás, beöntés nem volt, nem is kérdezték h akarok e, de szülés előtt kb két órával el tudtam menni WC-re. Azt hittem ezzel megmenekülök a kellemtlenségektől.

Szóval azt mondták, hogy járkáljak, mert az gyorsítja a folyamatokat, közben töbször is nézték a szívhangokat. Aztán elfolyt a magzatvizem, és onnantól már csak az ágyra támaszkodva tudtam állni, mert nagyon fájt mindenem. A férjem masszírozta a derekamat. Aztán megérkezett a dokim, aki megvizsgált, és onnantól már nem is tudtam felkelni az ágyról. Mondták, h járkáljak, de képtelen voltam, úh csak ültem, néha feláltam, aztán megint ültem. A szülésznő folyamatosan mondta, h igyak vizet, a férjem minden fájás után belémparancsolt két kortyot. Közben végig kettesben voltunk a férjemmel, 5 percenként bejött a szülésznő vagy a doki, hogy megkérdezze mi a helyzet, vagy h megvizsgáljon, mindig figyelték a szívhangot is. Aztán felgyorsultak az események, és elkezdődött a kitolás. Az első erőlködésnél odakakiltam (bocs) az ágyra, de csak egy nagyon picit. Azt mondták semmi gond, ez annak a jele h jól nyomok :) Kicserélték alattam a dolgokat és aztán megint nyomtam, és megint. A negyedikre már kint volt a feje, és onnan már csak úgy kicsusszant. Végül 22:40-kor született meg a babám, odatették a mellkasomra és azóta együtt vagyunk :)

Az egész nagyon megnyugtató volt, végig biztonságban éreztem magam, mert akik körülöttem voltak, mind tudták a dolgukat és úgy éreztem h nem történhet semmi baj. Csodálatos élmény volt, neked is ilyen szülést kívánok!

2009. dec. 3. 16:26
 13/15 anonim ***** válasza:
Szia! Én nem kaptam beöntést, igaz nem is került szóba, bár szerencsére mielőtt elindultunk a kórházba még volt időm otthon elmenni, fürdeni, szóval nem volt gond. Amúgy ha mégis úgy adódna, hogy a gyerköccel együtt jön más is, nem fog zavarba ejteni senkit, mert már annyi ilyet láttak, hogy nem lepődnek meg rajta egy kicsit sem. Sőt, ha magad miatt is izgulsz, akkor megnyugtatlak, hogy nem lesz annyi energiád akkor, hogy ezen morfondírozz, hogy uram atyám mi történt. Akkor majd csak az jár a fejedben hogy nyomni kell egészen addig, amíg a pindurka meg nem pillantja a nagy világot.:))) Könnyű szülést kívánok.
2009. dec. 4. 09:50
 14/15 anonim ***** válasza:
szia nekem 4.30kor kezdődött a fájásom és 8kor mentem be a szülőszobára akkor 5 cm re voltam nyitva azt mondta a doki készítsenek elő tehát borotválás és beöntés én egyiket se bántam higiéniai okokból a beöntés szerintem nem volt kellemetlen a szülésznő nagyon kedves volt azt mondta ha nekem kellemetlen szóljak és abbahagyja!azt mondta ez azért is jó mert a baba könnyeben csúszik lefelé ha a belek üresek!ezután volt lehetőségem lezuhanyozni!járkáltam guggoltam majd a doki mondta feküdjek fel nézni egy fájáserősséget!leszállni már nem volt erőm!10.50kor feküdtem fel a szülőágyra azt mondta a szülésznő szóljak ha nyomhatnékom van addig nem piszkál tudja kellemetlen !4 fájás után szóltam jött közölte eltűnt a méhszáj szólt a dokinak jön a baba és mint a villám született meg a kislányom 2 nyomás és kin is volt!
2009. dec. 4. 13:10
 15/15 anonim ***** válasza:
Visszatérve a mellékdolgokra: Nálam voltak, mert annyira erősen nyomtam, annyira akartam már látni Őt! Azért dolgoznak ott azok az emberek, hogy ügyeljenek a tisztaságra, semmi gond nincs ebből! Ott és akkor csak a testedre és a babára figyelj, ez a legfontosabb mindkettőtök szempontjából.
2009. dec. 4. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!