Hogy zajlik pontosan egy szülés?

a beöntés opcionális, Van , aki kéri, van aki nem. Én kértem, mert székrekedésem lett a terhesség végére, tehát nagyon jól jött.
Nem off, de a 2.nak: :)
És mi van ha nem kérsz? (mert én nem szeretnék)
Akkor 100%-os, hogy lesznek "mellékdolgok"? :D

Szia!
Este 10 körül megindult a vajúdás 5 percenként jöttek a másfél-két perces fájások. Fél 12-re kórházban voltam, vizsgálat (2 ujjnyi voltam akkor, de már egy hete!), beöntés, zuhany, adatfelvétel, szívangfigyelés megvolt aztán kezdődött az igazi munka: ösztönösen kezdtem a levegővételeket: 4-ig számoltam belégzéskor, és 5-6-ig kilégzéskor. Közben álltam, csak a kitolási szakaszban feküdtem le és ringattam a csípőmet. Amikor már nagyon nem ment, magamban azt hajtogattam: gyere Kicsim, már nagyon várlak :) Volt egy burokrepesztésem, az csak egy pukkanás volt, aztán már hamarosan jött is a baba :) A labda segít a tágulásban, de nekem kegyetlenül fájt rajta ülni... A férjem viszont sokat segített, imádom érte :D Masszírozta a derekamat, szinte kitalálta, mit szeretnék. Szégyelltem magam, amiért csorog a vér a lábszáramon, de nem szóltam, viszont, mintha olvasott volna a gondolataimban, letörölgette :) És még arra is rávette magát, hogy elvágja a köldökzsinórt :) 3:40-kor meglett a kicsi Emmánk :)
Könnyű, gyors és szép szülést kívánok neked :D
6 hós kislány anyukája

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!