Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tegyek, ha ennyire félek.3...

Mit tegyek, ha ennyire félek.34 hetes vagyok és nagyon félek, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon félek a szüléstől, attól, hogy mikor jön, mit fogok érezni, mennyi ideig tart, meg a fájdalomtól, de attól nagyon. Nagyon nem bírom a fájdalmat és nagyon félek tőle. Lehet, hogy ott már nem ezzel fogok foglalkozni, de addig idegileg ki fogom készíteni magam. Tényleg nem bírom a fájdalmat, mit tegyek?
2008. júl. 17. 10:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia!Segíteni nem sokat tudok,de nem vagy egyedül!Én is félek,és én se bírom a fájdalmat,még a lábamat se tudom gyantáztatni,mert még az is úgy fáj,hogy majdnem belehalok!De,ne idegeskedj,mert azzal nem lesz jobb,csak rosszabb!Próbáld elterelni a figyelmed,hogy ne azon rágódj,hogy milyen lesz!Te hamarosan túl leszel rajta,kitartás!
2008. júl. 17. 11:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! Ha ennyire félsz a fájdalomtól ma már lehet kérni fájdalomcsillapítást, állítólag az epidurális érzéstelenítés tényleg hatásos. Szerintem mindenképp beszélj a védőnöddel, vagy az orvosoddal a félelmeidről, ők tudnak segíteni Neked. Könnyű szülést, boldog babázást.
2008. júl. 17. 11:13
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia..... 10 napja szultem.En is feltem a szulestol de probaltam lelkileg es agyilag beallitani magam.Minden no szul...sot regen erzestelenito nelkul is vilagra jottek a babak es nem halt bele senki.Teny, hogy a fajdalomkuszobe nem mindenkinek egyforma...ha ugy erzed hogy nem birod ki akkor beszelj a dokival...de a lenyeg az , hogy NE ALLITSD BE MAGAD STARTBOL UGY HOGY TE FELSZ ES NEM BIROD KI.Muszaly kibirni...az erzestelenitonek is megvannak a mellekhatasai ami a babara is kihatnak.....gondolj bele...elso talalkozasa a nagyvilaggal kaban tortenik.

Szerintem probalj lazitani...nezz szules kisfilmeket a neten...lehet durva lessz de legalabb tudod mi var rad es felkeszit.Beszelj masokkal...akik nem remisztgetnek hanem elmondjak az ok erzeseiket.Nekem sokat segitett...es annak ellener, hogy 12 orat vajudtam azutan mar csak a baba szamitott es semmi mas!

Minden jot es konnyu szulest!

2008. júl. 17. 12:24
 4/8 anonim ***** válasza:
Mindenki fél, olyan nő nincs, aki ne félne a szüléstől. De tényleg igaz, hogy ha ott leszel, akkor nem a fájdalomra fogsz koncentrálni, hanem azt várod, hogy a kezedbe foghasd a gyermekedet. Ha ennyire nem bírod a fájdalmat, kérj eda-t, én azzal szültem és csak ajánlani tudom. Pihenni tudsz a vajúdási idő alatt, ami jó a kitolási szakaszra. Kemény, de nagyon megéri! A lényeg, hogy ne készítsd ki magad előre! 8 hetes kislány anyukája.
2008. júl. 17. 12:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Tévedés, hogy az eda kihat a babára károsan! Ez már egy ódivatú tévhit!
2008. júl. 17. 12:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Azt olvastam, hogy mi nők úgy lettünk teremtve, hogy képesek legyünk megszülni egy gyereket.

Szülés előtt évekig én is nagyon féltem, ahogy közeledett a terhesség vége annál inkább múlt el a félelmem. Szüléskor pedig már egyáltalán nem gondoltam rá, inkább a babára koncentráltam és arra,amit az orvos mond (mit csinálj, hogy an stb.)Nem kell belőle nagy ügyet csinálni simán menni fog. Lényeg, hogy nyomj amikor kell...:)akkor ott úgyis a gyerek a legfontosabb nem a te fájdalmad

2008. júl. 17. 13:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Ne idegeskedj!Nem tesz jót se neked se a babónak. Az hogy félsz, teljesen normális, szerintem mindenki fél a szüléstől, aki még nem szült. Amit nem tapasztaltál még, az idegen számodra, de a félelmet le kell, küzdeni, mert azzal csak ártasz. Én rengeteget olvastam a szülésről, képeket csak csínnyán nézzél, de olvasgass utána, pl. neten, vagy kismamás újságokból. Sokat jelent, hidd el. Ha lesz fogalmad arról, mi hogyan zajlik és mik történhetnek, mik a veszélyek és minden-minden ami ismeretlen és érdekel, már nem is fogsz annyira félni. Én legalábbis így voltam ezzel. A szülésznő még mondta is, hogy milyen felkészült vagyok.:) Nekem így könnyebb volt kivárni a nagy napot. A felisitas kis tanácsadó könyve jó nagyon.

És én a kisbabámmal is okat beszélgettem, főleg esténként, és a gondolataimban. Megbeszéltem vele, mikor szülessen meg és azt is, hogy gyorsan legyünk túl rajta. Lehet hülyeségnek tartjátok, de én folyamatosan kommunikáltam a kicsikémmel és nagyon kiegyensúlyozott, nem sírós, nem hasfájós baba. Mindig jókedvű és mosolyogva is ébred. A szülés alatt is beszélgettem vele. Én inkább őt féltettem, mintsem magamra gondoltam. Tudtam, hogy túl kell lenni rajta, valahol ki kell bújnia, a pocakban nem maradhat. Ha én képes voltam egy 4 kilós babát szülni - 52 kiló voltam terhesség előtt- akkor szerintem mindenki, mert én nagyon majrés vagyok és félek minden fájdalomtól.

Tehát nyugi, olvasgass és légy türelmes, ne siettess semmit. Kérd meg a párod vagy valakit aki fontos, legyen ott veled végig, sokat jelent.

Kitartás. Könnyű szülést!

2008. júl. 17. 22:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is így voltam sajnos, már a terhesség elejétől a szülésen rettegtem, ráadásul ha megnéztem róla egy videót, még jobban kikészültem. nem hatottak rám azok sem, akik mesélték a könnyű szülésük történeteit, mert senki sem garantálja, hogy én is úgy járok majd és szerencsém lesz. A legfőbb problémám az volt, hogy baja lehet a babának szülés közben,és jönnek majd vákummal meg fogóval...

Aztán a 20.héten kiderült, hogy alul fekvő a méhlepényem, és császárra készülhetek. Ettől érdekes módon totál megnyugodtam. A helyzet nem javult sokat, ezért az utolsó hónapban megmondták a dokik, hogy a 38.héten mindenképp megcsászároznak. Így is történt, és így 2 héttel utánna azt kell, hogy mondjam, hogy meg se kottyant, és szerintem sokkal könnyebb volt, mint egy normál szülés. Nem értem miért riogatnak mindenkit a császárral, amikor ez is, az is lehet nehéz, vagy komplikált. bár biztosan rosszabb úgy a császár, ha valaki előtte vajúdik már vagy 12 órát!

2008. júl. 18. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!